Μια πρόβλεψη που απαγορεύει σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο Περιστύλιο, ενεργοποιήθηκε την Πέμπτη με αποτέλεσμα άνδρες της Ασφάλειας της Βουλής, να απαγορεύσουν στον συνήγορο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρη Τσοβόλα να κάνει δηλώσεις στη Βουλή. 

Όπως ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο, χρησιμοποιώντας για μια ακόμα φορά τον πρόεδρο της Βουλής για να εφαρμόσει αδιανότητα αυταρχικές πρακτικές». 

Όταν ο Δημήτρης Τσοβόλας άλλοτε υπουργός αλλά και αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος στη συνέχεια, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ΜΜΕ για να τους ενημερώσει για την κατάθεση εκ μέρους του εντολέα του, αίτημα εξαίρεσης μελών της προανακριτικής, ο άνδρς της ασφάλειας του το απαγόρευσε «κατ’ εντολή του Προέδρου της Βουλής». 

Όπως σημείωναν οι πηγές της Κουμουνδούρου «Η ενεργοποίηση αυτή εφαρμόζεται σε έναν από τους πρωταγωνιστές μίας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας η οποία έχει ήδη παρουσιάσει θεσμικές ρωγμές και αντισυνταγματικές πρακτικές από την πλειοψηφία. Για να μην υπάρξει δε καμία αμφιβολία για την μεθόδευση αμέσως μετά το επεισόδιο προέβη σε δηλώσεις ο κ. Πλεύρης μεταφέροντας τις θέσεις της πλειοψηφίας». Τέλος προειδοποιούσαν πως «οι πρακτικές φίμωσης από την πλειοψηφία δεν πρόκειται να καταφέρουν την συγκάλυψη της αλήθειας».