Η παρουσία των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, που έχουν εξαιρεθεί με απόφαση της πλειοψηφίας της Προανακριτικής και η άρνησή τους να υποχωρήσουν, δημιούργησαν γρήγορα ένταση και τελικώς αναβολή της συνεδρίασης. 

«Είμαι εδώ κατ’ εντολήν του προέδρου»

Πριν ακόμα την έναρξη της συνεδρίασης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας πήρε τον λόγο:

Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ): Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο πρέπει να συζητήσουμε την αίτηση ανάκλησης της απόφασης εξαίρεσης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη που  κατέθεσε ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου.

Γιάννης Μπούγας (Πρόεδρος Επιτροπής): Δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία, ούτε να γίνει αυτή η συζήτηση με παρόντα δύο μέλη που έχουν εξαιρεθεί. Δεν είναι νόμιμη η σύνθεση της Επιτροπής. Θα συμμορφωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση; Τι θα κάνουν οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος;

Λάππας: Έχουν αυτόνομη προσωπικότητα και παρουσία. Θα αποφασίσουν οι ίδιοι.

Τζανακόπουλος: Είμαι εδώ κατ' εντολήν του Προέδρου μου. Κι εσείς παραβιάζετε το Σύνταγμα. 

Μπούγας: Επιδεικνύετε αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. 

Ο πρόεδρος της Επιτρποής, ξαναζήτησε από τους δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν. Οι τελευταίοι αρνήθηκα και ανάμεσα σε φωνές και ένταση, ο πρόεδρος διέκοψε την διαδικασία αναβάλλοντάς την πιθανότατα για την Τρίτη. 

«Θέλουν να προστατέψουν τον Φρουζή»

Η ένταση όμως, συνεχίστηκε και εκτός αιθούσης με το σχετικό «πινγκ πονγκ» για το «ποιος δεν θέλει να εξεταστεί ο Φρουζής». 

Πλεύρης: Υπήρχαν άτομα στην αίθουσα τα οποία απαγορεύεται αν είναι στην Επιτροπή. Διακόψαμε γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας. 

Πολάκης:  Θέλουν να προστατέψουν τον Φρουζή. Γι' αυτό δεν μας θέλουν μέσα. Και την επόμενη φορά θα είμαστε εδώ. 

Αντιπαράθεση Μαρκόπουλου – Γεροβασίλη για τον Πολάκη

Ένα ακόμα «μέτωπο» ήταν εκείνο που άνοιξε μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλου και εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη. 

Μαρκόπουλος:  Αναβάλλεται η συνεδρίαση. Έχει έρθει ο Φρουζής και δεν μπορεί να εξεταστεί γιατί είχαμε τα ίδια φωνές και εντάσεις. 

Γεροβασίλη: Εγώ  βλέπω ότι αποχώρησε η ΝΔ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Μαρκόπουλος: Τους αφήσαμε στον αυτοεξευτελισμό τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε πεζοδρόμιο τη Βουλή.  Έχετε κάνει τον Πολάκη αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός χαράσσει γραμμή. 

Γεροβασίλη: Θα τον πάμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.