Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που σχολίασε πρώτος το ξενοφοβικό – ρατσιστικό μπάρμπεκιου στα Διαβατά σε δηλώσεις του στον Flash, σημείωσε χαρακτηριστικά «έχουμε μεγάλη ευθύνη όσοι έχουμε δημόσιο λόγο να μη δημιουργούνται έστω και με τις διατυπώσεις, εντυπώσεις». Εξήγησε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα ούτε το μπάρμπεκιου, ούτε το χοιρινό, ούτε το αλκόολ.

«Εδώ μιλάμε για προκλήσεις, για ρατσισμό, για μισαλλοδοξία, για διγλωσσία» και εξήγησε πως ποτέ δεν είπε ότι προτείνει να ποινικοποιηθούν το αλκοόλ και η κατανάλωση χοιρινού.

«Είπα όμως ότι είναι σαδιστικό και δείγμα κακού χαρακτήρα, είναι ρατσιστικό να οργανώνεις μία τέτοια εκδήλωση μπροστά στο κέντρο υποδοχής απλά για να τους προκαλέσεις. Αυτό είπα από την αρχή. Αυτό που πέρασε είναι αυτό που βόλευε τους Κυρανάκηδες, που προσπαθούν να παίζουνε σε διπλό ταμπλό».
«Αναρωτιόμουν αν έκανα κάτι καλό ή κακό, που έφτασα σε σημείο να υπερασπίζονται  την άποψη μου ο Πρετεντέρης, κύρηκας κατά του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο ίδιος, ισχυριζόμενος πως μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 130.000 απειλητικά μηνύματα.