Ή κουβέντα μεταξύ του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και της κ. Αγγελοπούλου επικεντρώθηκε κι αυτή στην… επανάσταση και πιο συγκεκριμένα, στην Ελληνική και τα 200 χρόνια από την έναρξή της, τον εορτασμό των οποίων έχει αναλάβει η άλλοτε πρόεδρος του «Αθήνα 2004». Αντίστοιχες συναντήσεις, στο πλαίσιο του νέου της αυτού ρόλου, η κ. Αγγελοπούλου είχε τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και με την Φώφη Γεννηματά

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, στη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση για τους στόχους και τις επιδιώξεις της Επιτροπής που συστήθηκε για τον εορτασμό. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την πλευρά του επεσήμανε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς της Προέδρου της Επιτροπής, παρακολουθώντας την πορεία της Επιτροπής και των δράσεών της.

Άλλωστε ερωτώμενος σχετικά το μεσημέρι σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, είχε τονίσει σχετικά: «Πρέπει να αναδειχτεί το πραγματικό κοινωνικό περιεχόμενο της Επανάστασης του '21, δηλαδή από τη μια η απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό, αλλά ταυτόχρονα και η λαϊκή, με την έννοια της συμμετοχής του λαού, που είχε ηγέτη την αστική τάξη της χώρας, που ήταν εκείνη την περίοδο προοδευτική τάξη, και σηματοδότησε το πέρασμα από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό».