Αρχικά, η ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για αφωνία στο θέμα των συλλήψεων: «Επίθεση στο Πολιτικό Γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Ούτε λέξη από το ΣΥΡΙΖΑ. Εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης "Επαναστατική Αυτοάμυνα". Καμία ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ. Εντοπισμός γιάφκας εντός του πανεπιστημιακού χώρου της ΑΣΟΕΕ. Κουβέντα από το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άραγε τόση αφωνία; Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του».

Στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ  δηλώσεις του κ. Ραγκούση που είχε δώσει συγχαρητήρια στην Αντιτρομοκρατική για τις συλλήψεις, κάτι που ωστόσο αμφισβήτησε η Νέα Δημοκρατία, επανερχόμενη στο θέμα με νέα δήλωση: «Ψαξαμε στο site του ΣΥΡΙΖΑ και δε βρήκαμε τις δηλώσεις που επικαλείται ο κ. Ραγκουσης. Προφανώς τις λογόκριναν κι εκεί. Περιμένουμε την καταδίκη για την επίθεση στο γραφείο της κ. Νίκης Κεραμέως και την τοποθέτησή του για τη γιάφκα στην ΑΣΟΕΕ. Ισως στις επόμενες ανακοινώσεις ή ποτέ».

Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης μίλησε για φτηνή προπαγάνδα και δημοσιοποίησε βίντεο απο τηλεοπτική εκπομπή με τις δηλώσεις του και ανέφερε ότι οι δηλώσεις του δεν μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση: «Είναι ντροπή αυτή η φθηνή προπαγάνδα τους, όχι απέναντι σε εμάς, αλλά απέναντι στους κόπους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Απέναντι στην τόσο φθηνή προπαγανδιστική τακτική του Μεγάρου Μαξίμου για δήθεν αφωνία, έχουμε απλώς να παραθέσουμε τις χθεσινές δηλώσεις μας οι οποίες προφανώς τυχαία (;) αγνοήθηκαν και από το ΑΠΕ και από τη δημόσια τηλεόραση. 
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ευτελίζει τους κόπους και τις νέες επιτυχίες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε ευκαιρία για «τρολάρισμα» επιπέδου «Ομάδας Αλήθειας». 
Είναι πάντως ντροπή τους όχι απέναντι σε εμάς, αλλά απέναντι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας
.