Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει στην ανάρτηση του:

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση Προοδευτικής κυβέρνησης στην Ισπανία έγινε. Είμαι ευτυχής που οι φίλοι και σύντροφοι, Pedro Sanchez και Pablo Iglesias κατέληξαν σε μια σημαντική συμφωνία, όχι μόνο για την Ισπανία, αλλά για την Ευρώπη συνολικά. Η ενότητα των Αριστερών και Προοδευτικών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία «χαιρέτιζε» την προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στον Πέδρο Σάντεθ και τον Πάμπλο Ιγκλέσιας με στόχο τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

«Η Ιβηρική Χερσόνησος δείχνει τον δρόμο για μία προοδευτική Ευρώπη αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE)  και των Unidas Podemos, για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι "η συνεργασία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων είναι η μόνη που μπορεί να προασπίσει τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, να ενδυναμώσει το κοινωνικό κράτος, να ενισχύσει την κοινωνική δικαιοσύνη, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, να θωρακίσει τη Δημοκρατία.

Χθες η Πορτογαλία, σήμερα η Ισπανία. Η Ιβηρική χερσόνησος δείχνει τον δρόμο για μια άλλη Ευρώπη, μακριά από τα δεσμά των καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, από τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία», αναφέρει η αναακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.