Μιλώντας στον σταθμό Flash TV της Δυτικής Μακεδονίας και αναφερόμενος στην καμπάνια του είπε ότι «θα είναι μακρά πορεία προς τον λαό, θα γυρίσω όλη την Ελλάδα και θα κερδίσω και τον χαμένο χρόνο από τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης που δεν μου άφηνε περιθώριο για μεγαλύτερη επαφή με τον κόσμο... Ταυτόχρονα περνάμε το μήνυμα του ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία».

Ερωτηθείς γιατί έχασε στις εκλογές, είπε ότι «η απάντηση πρέπει να δοθεί μετά από ανάλυση». Πρόσθεσε ότι «εμείς περάσαμε μία περίοδο 4,5 χρόνων που ήταν από τις πιο δύσκολες της μεταπολίτευσης. Αναλάβαμε την χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της...Θα διοργανώσουμε ένα διεθνές συνέδριο για την εμπειρία της πρώτης φοράς Αριστεράς στην διακυβέρνηση».

Σημείωσε πάντως ότι παρά την ήττα στις εκλογές «κρατήσαμε το ένα τρίτο των ψηφοφόρων που καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ τον έναν πόλο του διπολισμού». Για τις εγγραφές νέων μελών είπε ότι «ήδη έχουν αυξηθεί τα μέλη από τις εγγραφές και στόχος είναι να διπλασιάσουμε και να τριπλασιάσουμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο δεν είναι μόνο ποσοτικό το ζήτημα είναι και ποιοτικό, θέλουμε να οικοδομήσουμε τον ιντερνετικό ΣΥΡΙΖΑ και θέλουμε τα παλιά και νέα μέλη να μετέχουν στην συζήτηση για την διαμόρφωση του κόμματος και μίας νέας σχέσης του πολίτη με την πολιτική. Είναι ένα στοίχημα για μένα».

Για τις διεργασίες στην ευρύτερη κεντροαριστερά είπε: «Δεν διεκδικώ την αποκλειστικότητα του προοδευτικού χώρου, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι η καρδιά του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου». Για το ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι καθώς συνολικά έχουμε στροφή σε μία ακραία νεοφιλελεύθερη και ακραία συντηρητική κυβέρνηση, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι σε αυτό και στις σχέσεις με τη ΝΔ.

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την προεκλογική της ρητορική και εξήγησε ότι »ακολούθησε μία ακραία λαϊκιστική ρητορική, έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Όλες οι κορώνες και οι μεγαλοστομίες που έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση ήταν για να χαϊδεύει τα αυτιά του συντηρητικού ακροατηρίου. Τώρα συνειδητοποιεί ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται επικοινωνιακά».

Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση είπε ότι »το μόνο θέμα που τους αφήσαμε να μην είναι στρωμένο και ήταν ανοικτό μέσα σε τέσσερις μήνες τα κάνανε θάλασσα...Κατάργησαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μετά το δώσανε στον κ. Κουμουτσάκο που άλλο πράγμα ήθελε να κάνει στην ζωή του. Μετά το δώσανε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Μετά στον κ. Θεοδωρικάκο και τελικά έβαλαν έναν υφυπουργό να προΐσταται σε τέσσερις υπουργούς».

Αναφέρθηκε στα επεισόδια των ημερών λέγοντας ότι »με την βία κατά των φοιτητών η κυβέρνηση κάνει αντιπερισπασμό γιατί τα κάνανε θάλασσα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό».

Για την υπόθεση Novartis είπε ότι «την ώρα που κόβανε την σύνταξη των συνταξιούχων κατά 50% τους έβαζαν να πληρώνουν τέσσερις και πέντε φορές ακριβότερα τα φάρμακά τους, αυτό είναι το σκάνδαλο Novartis». Γενικεύοντας είπε ότι το σκάνδαλο στο φάρμακο ήταν ένα από τα πολλά πάρτυ που γίνονταν και χρεοκόπησαν την χώρα, γιατί «την χώρα δεν την χρεοκόπησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγαλύτερη σκευωρία μεταπολιτευτικά είναι η προσπάθειά τους να μετατρέψουν ένα υπαρκτό διεθνές σκάνδαλο σε σκευωρία. Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα, γιατί η Novartis είναι σαν την λερναία ύδρα, ένα κεφάλι θα κόβουν δύο θα βγαίνουν. Για την πρώτη ημέρα της Προανακριτικής είπε ότι «παρουσιάζουν ως αξιόπιστο μάρτυρα τον βασικό υπεύθυνο του σκανδάλου τον κ. Φρουζή. Σήμερα τα πρωτοσέλιδα αναφέρουν ότι ο Φρουζής είπε ότι τον πίεζαν οι εισαγγελείς να κατονομάσει πολιτικούς. Φυσικά και τον πίεζαν". Θύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Έλλη Στάη είχε πει ότι υπάρχει σκάνδαλο. Συνεχίζοντας είπε ότι ο βασικός υπεύθυνος και ενορχηστρωτής που είχε εσωτερική πληροφόρηση και είχε την επικοινωνία με τους πολιτικούς ήταν ο κ. Φρουζής.

Για την συμμετοχή των Πολάκη και Τζανακόπουλου και την πρώτη ημέρα της κατάθεσης Φρουζή στην Προανακριτική είπε: «Δεν θα κάνουμε τη χάρη στην πλειοψηφία να αποχωρήσουμε και να μην θέσουμε κρίσιμες ερωτήσεις. Δεν θα μας ρίξουν την ευθύνη της κωλυσιεργίας αλλά ούτε και θα αποδεχθούμε το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δεν θα αντικαταστήσουμε τον Πολάκη και τον Τζανακόπουλο...Έχουν από κοινού στήσει την απολογία του Φρουζή. Ο Πλεύρης ήταν δικηγόρος του».

Για τα επεισόδια στον χώρο της Παιδείας είπε ότι «έχουμε παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος και των πρακτικών του κράτους της Δεξιάς. Βλέπω τις τελευταίες ημέρες να βγάζουν ανήλικους από κινηματογράφους...Βλέπουμε σε ένα κλαμπ, 300 νέοι άνθρωποι να τους οδηγούν γονατιστούς σαν να είμαστε στα καρτέλ της Κολομβίας...Επιχειρήσεις στα Εξάρχεια να κυνηγούν μωρομάνες...Η κυβέρνηση διολισθαίνει σε αντιδημοκρατικούς δρόμους...Για τους μπαχαλάκηδες πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά πρέπει να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία και τα δικαιώματα».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Βορίδη είπε: «Ο κ. Βορίδης έχει μία ιστορία, ήταν φιλοχουντικός που κυκλοφορούσε με τσεκούρια και έκανε επεισόδια και βανδαλισμούς. Είναι λογικό να μιλά για την αναγκαιότητα του ξύλου...Θέλω να πιστεύω ότι τέτοιες φωνές στο εσωτερικό της ΝΔ που έχουν αποκτήσει κεντρικό ρόλο θα απομονωθούν από την κοινωνία».

Γενικότερα είπε ότι το «δημόσιο Πανεπιστήμιο δέχεται μία συντονισμένη επίθεση». Εξήγησε ότι από τη μία «τα Πανεπιστήμια δυσφημούνται ως άντρα ανομίας -δεν καταλαβαίνω γιατί τα δυσφημούνε-, και από την άλλη γίνεται μία επίθεση με την αναστολή λειτουργίας των 37 καινούργιων τμημάτων. Δεν κρύβεται μόνο η ιδεοληψία εδώ αλλά ο στόχος τους να δώσουν χώρο στα κολλέγια. Θα μείνουν εκτός 3.500 νέοι που θα κατευθυνθούν στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Κύπρου ή στα ιδιωτικά κολλέγια».