Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα παραβρεθούν κανονικά τα πέντε μέλη που απέμειναν (αφού Πολάκης και Τζανακόπουλος έχουν εξαιρεθεί), δηλαδή οι Λάππας, Ραγκούσης, Αυγέρη, Γκιόλας και Ξανθόπουλος.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν:

«Ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου Novartis στον οποίο έχουν ασκηθεί διώξεις και οι συνήγοροι του ΝΔ - ΚΙΝΑΛ θα πρέπει σήμερα να απαντήσουν σε όλα τα ψέματα που δημοσιοποιήσαν με ενθουσιασμό την Τρίτη.

Ο Mr Novartis και οι συνήγοροι του θα πρέπει να απαντήσουν στο ψέμα ότι του προτάθηκε και μάλιστα με παρόντες τους δικηγόρους του ότι του προτάθηκε το καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα ενώ του είχε ασκηθεί πριν τρεις μήνες ποινική δίωξη και άρα αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί. Ο ίδιος τότε μπορεί να μη το γνώριζε αλλά οι παρόντες στην συνάντηση δικηγόροι του ήταν αδύνατον να μην γνώριζαν τον σχετικό νόμο.

Ο Φρουζης είπε σύμφωνα  με αυτά που διέρρευσαν ΝΔ-  ΚΙΝΑΛ  ότι δεν έχει κληθεί από την Δικαιοσύνη. Στον πρωταγωνιστή του σκανδάλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη το Φεβρουάριο του 2018 με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και δέσμευση λογαριασμών στην Ελβετία. Επίσης του ασκήθηκαν διώξεις τον Μάρτιο και τον Απριλιο του 2019 και μάλιστα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σε όλες τις περιπτώσεις είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Ο κ. Φρουζης ως κατηγορούμενος χτίζει την υπερασπιστικη του γραμμή και μπορεί να λέει ότι θέλει,  ΝΔ και ΚΙΝΑΛ όμως πέρα από την αυτογελειοποιηση τους βάζουν τους εαυτούς τους επίσημα πια στην πλευρά των κατηγορουμένων στο διεθνές σκάνδαλο της Novartis.»