Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας δίπλα του τον πρώην υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, επισήμανε:«Βάλαμε ένα λιθαράκι, ιδιαίτερα με την αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Φύγαμε από αυτόν τον αναχρονιστικό θεσμό των ΤΕΙ και ιδίως από τμήματα που δεν είχανε ουσιαστικό περιεχόμενο σπουδών».

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός σήμερα έχουν ιδρυθεί μια σειρά από νέες σχολές σε όλη την Ελλάδα και νέα τμήματα σε όλη την Ελλάδα που έχουν ουσιαστική ποιοτική εκπαιδευτικήαξία, μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον, στο βαθμό όμως που η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν θα χάσει τον προσανατολισμό. «Δηλαδή δεν θα χάσει τον στόχο», ο οποίος στόχος, όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι η μικροκομματική σκοπιμότητα, η επόμενη κυβέρνηση δηλαδή να γκρεμίζει ότι θετικό έχει δημιουργήσει η προηγούμενη.
Ζήτησε,έτσι «ιδιαίτερα στον τομέα της Παιδείας να δουλέψουμε όλοι με κοινό στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη δημιουργία μιας νέας προοπτικής για το μέλλον των νέων ανθρώπων στη χώρα».