Στην προανακριτική επιτροπή ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε επίσης ότι είχε συναντήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν το 2015 όμως, δηλαδή πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον Σταθάκη τον είδα τρεις φορές. Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πήγα, όταν συζητούσαν για υγεία. Πήγα στην Κουμουνδούρου αρκετές φορές. Συνάντησα τον Ανδρέα Ξανθό επίσης πολλές φορές» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φρουζής.

Για τον κ. Σαμαρά είπε τον έχει συναντήσει σε εκδήλωση όπου ο ίδιος είχε παραβρεθεί ως πρόεδρος του ΣΦEE.

«Δίπλα μου καθόταν ο κ. Δασκαλόπουλος ως πρόεδρος του ΣΕΒ» τόνισε.

Ερωτηθείς για τις τροχήλατες βαλίτσες που φέρεται να είχε λάβει ο Αντώνης Σαμαράς, κατά πληροφορίες απάντησε: «Δεν μετέφερα ποτέ τίποτα σε αυτόν, ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα»!

O άλλοτε αντιπρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατήγγειλε πιέσεις από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να κατασκευάσει κατηγορίες εναντίον πολιτικών προσώπων για τη Novartis λέγοντας « Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας γιατί δεν έχω κληθεί έως σήμερα να καταθέσω. Η κυρία Τουλουπάκη δεν εννοούσε να καταθέσω αυτά που ήξερα, αλλά ζητούσε να πω αυτά που η ίδια ήθελε».

Είπε δε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη και έφτασε στα 4 δισ ευρώ.

Κάποια στιγμή σημειώθηκε και ένταση στην επιτροπή καθώς ο βουλευτής Σπύρος Λάππας παρουσίασε ένα email του κ. Φρουζή το οποίο περιλαμβάνεται στο βούλευμα που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Σαμαρά.

Το αρχείο αυτό ήταν αποθηκευμένο με το όνομα «Samaras to perifereia» και ξεκινούσε με την προσφώνηση «Αγαπητέ»

Ο κ. Λάππας ρώτησε αν η προσφώνηση αφορούσε τον κ. Σαμαρά, για να απαντήσει ο κ. Φρουζής «όχι, ήταν προς τον πρόεδρο της μητρικής εταιρείας».