«Πήγα στην Τουλουπάκη με δύο στόχους: Να καταθέσω για να μιλήσω επιτέλους και για να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου. "Θέλω να καταθέσω", της ξεκαθάρισα. Εκεί μπερδεύτηκε η κουβέντα. Όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει και ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα σημαίνει, "έλα να καταθέσεις κάτι που πρέπει να καταθέσεις". Δεν κολλάνε τα γεγονότα, έτσι εξέλαβα τη στάση Τουλουπάκη», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φρουζής. Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης ρώτησε τον κ. Φρουζή αν του διάβασαν καταθέσεις για να πάρει αρνητική απάντηση.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση για το αν έπεσε θύμα πλεκτάνης των αντιεισαγγελέων και αν έχει στηθεί σκευωρία σε βάρος του, ο κ. Φρουζής, φέρεται να τα αρνήθηκε και να σχολίασε: «θα ήθελα να έχουν φιλτράρει καλύτερα τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων».

«Οι δυο βασικοί στόχοι της φαρμακοβιομηχανίας και της Novartis που ήταν και στόχοι του project, δηλαδή η έκδοση τιμών φαρμάκων μια φορά το χρόνο και η μέση χαμηλότερη τιμή δυο χωρών της Ευρωζώνης, επιτεύχθηκαν επί κυβέρνησης Τσίπρα» φέρεται να είπε ενώπιον της Προανακριτικής ο κ. Φρουζής.

«Με ρωτάτε αν η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο. Η απάντηση είναι σαν να με ρωτάτε αν η ζωή είναι δύσκολη. Για εμένα δεν είναι σκάνδαλο», είπε ο κ. Φρουζής. 

Ο κ. Φρουζής φέρεται να παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του την Παρασκευή πως ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της Novartis, ισχυρισμό που είχε αρνηθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής ανέφερε ενώπιον της Προανακριτικής πως δεν θυμάται αν ο κ. Μανιαδάκης την εποχή που ήταν συνεργάτης της Novartis ήταν και σύμβουλος υπουργών.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του την Πέμπτη ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είπε επίσης ότι είχε συναντήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν το 2015 όμως, δηλαδή πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον Σταθάκη τον είδα τρεις φορές. Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πήγα, όταν συζητούσαν για υγεία. Πήγα στην Κουμουνδούρου αρκετές φορές. Συνάντησα τον Ανδρέα Ξανθό επίσης πολλές φορές» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φρουζής.

Για τον κ. Σαμαρά είπε τον έχει συναντήσει σε εκδήλωση όπου ο ίδιος είχε παραβρεθεί ως πρόεδρος του ΣΦEE.

«Δίπλα μου καθόταν ο κ. Δασκαλόπουλος ως πρόεδρος του ΣΕΒ» τόνισε.

Ερωτηθείς για τις τροχήλατες βαλίτσες που φέρεται να είχε λάβει ο Αντώνης Σαμαράς, κατά πληροφορίες απάντησε: «Δεν μετέφερα ποτέ τίποτα σε αυτόν, ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα»!

O άλλοτε αντιπρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατήγγειλε πιέσεις από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να κατασκευάσει κατηγορίες εναντίον πολιτικών προσώπων για τη Novartis λέγοντας « Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας γιατί δεν έχω κληθεί έως σήμερα να καταθέσω. Η κυρία Τουλουπάκη δεν εννοούσε να καταθέσω αυτά που ήξερα, αλλά ζητούσε να πω αυτά που η ίδια ήθελε».

Είπε δε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη και έφτασε στα 4 δισ ευρώ.

Κάποια στιγμή σημειώθηκε και ένταση στην επιτροπή καθώς ο βουλευτής Σπύρος Λάππας παρουσίασε ένα email του κ. Φρουζή το οποίο περιλαμβάνεται στο βούλευμα που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Σαμαρά.

Το αρχείο αυτό ήταν αποθηκευμένο με το όνομα «Samaras to perifereia» και ξεκινούσε με την προσφώνηση «Αγαπητέ».

Ο κ. Λάππας ρώτησε αν η προσφώνηση αφορούσε τον κ. Σαμαρά, για να απαντήσει ο κ. Φρουζής «όχι, ήταν προς τον πρόεδρο της μητρικής εταιρείας». 

Ο Γιάννης Ραγκούσης ρώτησε αν μετά τις προχθεσινες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα κάνει αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός στην Ελβετία. Ο Φρουζής κ. απάντησε: «Σήμερα το πρωί μίλησα με τον δικηγόρο μου και τον ενημέρωσα. Και βεβαίως κυριε Ραγκούση θα κάνω αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός μου».