Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ χρέωναν συγκεκριμένα, την εκπεφρασμένη πλέον πρόθεση του πρώην ισχυρού άντρα της Novartis για αποδέσμευση των λογαριασμών του στην Ελβετία, σε μια από τις πρόσφατες τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα. 

Σημείωναν συγκεκριμένα ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε τελικά αντιμέτωπος με το «δώρο» του για τους υπόδικους που ελέγχονται για ξέπλυμα πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόταν.  

Πριν από λίγο, ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis, κ. Φρουζής παραδέχθηκε ότι θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία με βάση τη διάταξη που ψήφισε προχθές ο κ. Μητσοτάκης.  

Είχε δίκιο τελικά η κυβέρνηση ότι και εμείς και οι Financial Times κάναμε λάθος. Η διάταξη όντως δεν αφορούσε μόνο «υπόδικους επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές», αφορούσε τελικά και τον βασικό κατηγορούμενο της Novartis κ. Φρουζή! Τόση προσπάθεια έκανε ο άνθρωπος τις τελευταίες μέρες να κατασκευάσει το αφήγημα της σκευωρίας, να μην τον ανταμείψουν κάπως; Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή ο κος Μητσοτάκης να δώσει και αλλά ονόματα και διευθύνσεις των ευνοούμενων του».

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της εξέτασης του κ. Φρουζή στην Προανακριτική, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, είχε ρωτήσει αν μετά τις προχθεσινες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα κάνει αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός στην Ελβετία. Ο Φρουζής κ. απάντησε: «Σήμερα το πρωί μίλησα με τον δικηγόρο μου και τον ενημέρωσα. Και βεβαίως κυριε Ραγκούση θα κάνω αίτηση να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός μου».