Ο Κώστας Τασούλας, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα ιστορικά συντάγματα της χώρας σημείωσε πως «η συνταγματική παράδοση της χώρας, έχει σχέση με το σήμερα, δεν βαδίζουμε εκ του μηδενός». 

Σημείωσε ακόμα πως: «Ο 20ος αιώνας δοκίμασε τα Συντάγματά του, γιατί υπήρχαν πολλές πολιτικές κρίσεις και δυο δικτατορίες. Τα Συντάγματα επιβιώνουν μεν, αλλά για να αναπνεύσουν χρειάζονται όχι μόνο τα λόγια τους αλλά και την συνέναιση και την ελάχιστη παραδοχή των πολιτικών εμπλεκομένων». 

Ερχόμενος στην παρούσα συγκυρία σημείωσε πως ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την Συνταγματική Αναθεώρηση, εκτίμησε όμως πως υπάρχουν προοπτικές: «Η συνταγματική αναθέωρηση ενώπιον της οποίας καλούμαστε να αποφασίσουμε, δεν εκπληροί τις φιλοδοξίες για τις οποίες ξεκίνησε, είτε με τα μάτια της προηγούμενης πλειοψηφίας είτε με της σημερινής. Παρά ταύτα, η Συνταγματική Αναθεώρηση περιέχει διατάξεις που έχουν ενδιαφέρον. Η πολιτική σταθερότητα, με την αποσύνδεση του ΠτΔ, η ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους με το άρθρο 21 και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και άλλες διατάξεις. 

Οφείλω να πω ως εισηγητής της μειοψηφίας στην προηγούμενη βουλή, είχαμε στόχο για 57 άρθρα, δεν επετεύχθη στην έκταση που φιλοδοξούσαμε γιατί η προηγούμενη πλειθοψηφία δεν το ήθελε. Όμως ακόμα και αυτός ο αριθμός άρθρων μπορεί να φέρει καρπούς, να μην είμαστε μίζεροι. Η φιλοδοξία να είχαμε μια ριζική αναθεώρηση, χάθηκε. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες. Ωστόσο έγινε εξαιρετική δουλειά στην επιτροπή Αναθεώρησης. Μπορούν οι εισηγήσεις της να διανθιστούν αυτές τις μέρες των συζητήσεων. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε την θετική συνταγματική παράδοση».