Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με τις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας, απευθύνθηκε προς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε υπεραμυνθεί το απαράλλαχτου των σχέσεων κράτους και εκκλησίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι χώρα με ιδιαίτερη ταυτότητα. Αναγεννήθηκε πάντω στο όραμα να λειτουργήσει ως φάρος ελευθερίας του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και της ορθοδόξου πίστεως. Η συντριπτική πλειονότητα την αναγνωρίζει και την σέβεται».

Ο Νίκος Βούτσης τον εγκάλεσε θυμίζοντάς του πως ως δημοσιογράφος «με κυνήγαγε με πάθος για να του δώσω συνέντευξη, να δημοσιοποιηθούν οι παρεμβάσεις θρησκευτικών παραγόντων».

Μιλώντας γενικότερα για τις παρεμβάσεις της εκκλησίας, ο Νίκος Βούτσης θύμισε μια σειρά από τέτοιες περιπτώσεις: «Όταν παλεύαμε να περάσουμε την αποτέφρωση. Πριν ένα μήνα έγινε το αποτεφρωτήριο στην Ριτσώνα. Βιβλίο μπορεί να γραφτεί για το ποιοι και πως περιόριζαν τους Δήμους τα ξέρουν. 
Δεν ξέρουμε από που πέρασαν όσοι ήθελαν να κάνουν πολιτικό γάμο; Δεν ξέρουμε τι περάσαμε για να ονοματαδοτήσουμε τα παιδιά μας;»