Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «τους αλλάζουν για να κάνουν deals με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου, που έχουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων». Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η πραγματική πρόθεση δεν ήταν οι μολότοφ, αλλά οι εγκληματίες που δεν πετάνε μολότοφ, οι «μπαχαλάκηδες» που φορούν γραβάτες και κοστούμια».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα των Financial Times κι όταν του ζητήθηκε να δώσει «Ονοματεπώνυμα» για εκείνους που ευνοούνται από την αλλαγή στους κώδικες, είπε «Ονόματα θα έπρεπε να δώσει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά θα περίμενα κι από εσάς τους δημοσιογράφους και τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Εντάξει καλό είναι να… λιβανίζεται μια κυβέρνηση αλλά να υπάρχει κι ένα όριο. Για το θέμα αυτό δεν έχει γίνει στοιχειώδες ρεπορτάζ, παρά μόνο από ξένα μέσα. Εγώ θα σας πω ότι οι FT μιλούν για 1,2 δις ευρώ που είναι δεσμευμένα και πλέον δεν θα είναι», ενώ όταν η δημοσιογράφος του OPEN του υπενθύμισε πως η κυβέρνηση ζήτησε από την Βρετανική εφημερίδα να ανασκευάσει ο Αλέξης Τσίπρας είπε «κι αυτή δεν ανασκεύασε. Αυτό κάτι λέει».  

Επικοινωνιακό τρικ τα Εξάρχεια

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για επικοινωνιακού χαρακτήρα εφόδους της αστυνομίας στα Εξάρχεια κι έκανε λόγο για πολιτική κερδοσκοπία από την κυβέρνηση για το θέμα.

«Με ξάφνιασε η ενόχληση μεγάλου μέρους των ΜΜΕ και των πολιτικών μου αντιπάλων, όμως κυρίως τους ενόχλησε ότι ενώ είχε διαμορφωθεί ένα οξύ κλίμα, δεν είχαμε αυτό, αλλά μια μαζική, ειρηνική μεγάλη διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς για τη συμμετοχή του στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Όπως είπε, «η μεγάλη συμμετοχή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι έχουν προκληθεί τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου και ιδίως της νεολαίας». Παράλληλα, υποστήριξε πως «υπεύθυνη αυτής της μαζικής συμμετοχής είναι η ίδια η κυβέρνηση με τις επεμβάσεις στην ΑΣΟΕΕ, στους χώρους διασκέδασης, στους κινηματογράφους».

«Βιώνουμε περίοδο όπου το βασικό χαρακτηριστικό είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί κρίσιμα θέματα όπως το προσφυγικό και θέλει να θρέψει ένα κοινό τού οποίου τα αυτιά είχε χαϊδέψει προεκλογικά, με ένα ακραίο δόγμα «τάξης και ασφάλειας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε κι αν συμφωνεί με τις πρακτικές του Ρουβίκωνα και αναρωτήθηκε «γιατί υπάρχει Ρουβίκωνας; Σε μία εβδομάδα δεν είχαν πει πως θα τον εξαφανίσουν;»

Σαν… Αρσακειάδες στην Novartis

«Πήγαμε σαν… αρσακειάδες στην υπόθεση Νοvartis» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι κανείς από την κυβέρνηση του δεν ήξερε τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται. «Το πρόβλημα είναι αν είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ή το μεγαλύτερο σκάνδαλο όπως είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος;» ρώτησε.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο… κηπουρός

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι διοικητής ΔΕΚΟ για να εκλέγεται με 120 ψήφους» είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας πως έτσι η εκάστοτε κυβέρνηση θα μπορεί να προτείνει και να ψηφίζει ακόμη και τον… κηπουρό της. «Επιχειρείται ευτελισμός του θεσμού από την κυβέρνηση ενώ επιχειρείται και η απαξίωση του ίδιου του Προκόπη Παυλόπουλου. Με ενοχλούν αυτά τα… καλλιστεία». Είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα στηρίξουμε το σχέδιο της κυβέρνησης στο προσφυγικό

Για το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας, αφού άσκησε κριτική για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών

«Είναι ένα δύσκολο θέμα. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να κάνω κριτική στην κυβέρνηση κυρίως για όσα έλεγε προεκλογικά. Αλλά έχοντας αίσθημα ευθύνης, θελω να πω και σε περιφερειάρχες και δημάρχους, ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή, πρέπει να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αυτός και να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας. Θα στηρίξουμε αυτή την πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός