Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην ερώτηση του προκατόχου του, κατά την «ώρα του πρωθυπουργού», τον κατηγόρησε αρχικά ότι ο ίδιος δεν αξιοποίησε την συγκεκριμένη διαδικασία. 

«Κατατέθηκαν 319 ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, απαντήσατε στις 11. Μια κάθε τέσσερις μήνες». Παράλληλα χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «θεσμικά αδιάβαστο και πολιτικά επιπόλαιο» κι αυτό καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, το άρθρο του κανονισμού για τις ερωτήσεις στον πρωθυπουργό «επιβάλλει σύντομες ερωτήσεις» και όπως σημείωσε: «Η κ.Γεννηματά το τήρησε εσείς μου καταθέσατε μια τρισέλιδη ερώτηση που συνοδεύεται από ανύπαρκτες παραδοχές».

Περνώντας στην ουσία των ερωτήσεων του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε: «Δεν θέλουμε μπαχαλάκηδες ούτε με λευκά κολάρα, ούτε στα πανεπιστήμια. Αν βλέπετε την εφαρμογή του νόμου ως εμπόδιο, να μας το πείτε. Μετατρέψατε την δωροδοκία από βαρύ κακούργημα σε απλό πλημέλλημα. Αυτά διορθώνουμε με τους ΠΚ. Προσέχτε λοιπόν τα λόγια σας όταν λέτε για τα λευκά κολάρα, μπορεί να είναι και λερωμένα και γραβάτα να μην φοράνε». 

Σχετικά με την άσκηση δίωξης τραπεζικών στελεχών, τόνισε: «Κάθε παράβαση που διαπράττουν τα στελέχη της τράπεζας, ζημιώνουν κυρίως την τράπεζά τους. Παλιά πρακτική να γίνονται δικαστικές έρευνες αυταπάγγελτα. Στην πράξη αποδείχτηκε επιζήμια. Οδήγησε τραπεζικά στελέχη σε πολύ αμυντική διάθεση ιδιαίτερα σε ρύθμιση οφειλών. Αυτό έρχεται να φτιάξει η ρύθμιση. 

Πολλά στελέχη σύρθηκαν στα δικαστήρια για αποφάσεις που πήραν. Η χορήγηση ενός δανείου είναι μια επιχειρηματική απόφαση που ελέγχεται από την ΤτΕ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η τεράστια αποεπένδυση. Ποιο τραπεζικό στέλεχος θα έχει το θάρρος να υπογράψει αναδιάρθρωση δανείων μιας επιχείρησης.

Λάβαμε εντολή να βάζουμε μπροστά την μηχανή της Οικονομίας και αυτό θα κάνουμε. 

Διοικητικό όργανο είχε τη δυνατότητα να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία. Αφορούσε όχι μόνο γρκίζους επιχειρηματίες αλλά και απλούς πολίτες, μισθωτούς. Γινόντουσαν όμηροι χωρίς να μπορούν να χειριστούν τις μεγαλύτερες ή μικρότερες περιουσίες. Ακόμα και αν δικαιωνόντουσαν είχαν στο μεταξύ καταστραφεί. Οφειλόταν σε υπερβολικό ζήλο ή ατολμία του οργάνου. 

Προβλέψαμε λοιπόν ακολουθώντας τις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής ότι η δέσμευση δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες. Είναι το συνταγματικά προβλεπόμενο μέχρι και για την προσωρινή φυλάκιση».