Το ΚΚΕ καταγγέλλει συγκεκριμένα τόσο την κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αντιπαρατίθενται σχετική με τη διαφθορά και την διαπλοκή στη Βουλή είναι όμως «οι ίδιοι που αρνούνται πεισματικά την πρόταση του ΚΚΕ για την –επιτέλους– κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να ισχύει ό,τι και για τους απλούς πολίτες».

Όπως αναφέρει μάλιστα το ΚΚΕ στην περίπτωση των αναθεωρήσεων του Ποινικού Κώδικα, τα δυο κόμματα «ενσωμάτωσαν διατάξεις που αντικειμενικά διευκολύνουν το μεγάλο έγκλημα».

Και εξηγεί: «Η ΝΔ φρόντισε να επεκτείνει την “προστασία” σε όσους εμπλέκονται στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, περιορίζοντας το χρόνο δέσμευσης των περιουσιακών τους στοιχείων και στους τραπεζίτες, προβλέποντας να έχουν μόνο οι ίδιοι τη δυνατότητα να ασκηθεί ποινική δίωξη σε στελέχη τους που εμπλέκονται σε υποθέσεις απιστίας.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση φρόντισε να μετατρέψει από κακούργημα σε πλημμέλημα τις περιπτώσεις κατάχρησης δημοσίου χρήματος, μειώνοντας προκλητικά τις ποινές».