«Με το σχέδιο που παρουσίασε η κατώτατη εισφορά αυξάνεται από τα 175 στα 210 ευρώ τον μήνα. Αυξάνονται δηλαδή κατά 20% οι εισφορές για το 85% των μη μισθωτών και η ετήσια επιβάρυνσή τους είναι τουλάχιστον 420 ευρώ», αναφέρει η κυρία Αχτσιόγλου.

Παράλληλα τονίζει πως το σχέδιο της κυβέρνησης «ευνοεί μόνο μία απειροελάχιστη ελίτ εις βάρος του 85% των μη μισθωτών. Η δήθεν “ελεύθερη” επιλογή ασφαλιστικής κλάσης που διαφημίζει ο κ. Βρούτσης πολύ απλά σημαίνει μεγάλη μείωση εισφορών για τα πολύ υψηλά εισοδήματα και μεγάλη επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδημάτων».

«Η κοροϊδία επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι προαιρετική καταβολή υψηλότερων εισφορών για υψηλότερη σύνταξη υπάρχει και σήμερα καθώς νομοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει η κυρία Αχτσιόγλου.

«Αυτό δεν είναι απλώς επιβάρυνση αλλά η απόλυτη εξαπάτηση της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδημάτων. Που όσα κατά παραγγελία πρωτοσέλιδα και αν διαμορφωθούν θα το διαπιστώσουν σύντομα στην τσέπη τους», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εργασίας, Νίκος Βούτσης, αναφέρθηκε στο νέο ασφαλιστικό λέγοντας πως θα υπάρχει επιλογή των ασφαλισμένων για τις εισφορές τους ενώ αποκάλυψε πως θα κατατεθεί τον Ιανουάριο του 2020.