Συγκεκριμένα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής», δείχνει μία διαφορά στην πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, της τάξεως των 16,3 μονάδων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 37,6% δηλώνει πρόθεση ψήφου υπέρ της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ενώ μόλις το 21,3% θα ψήφιζε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,2%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ 25 με 3,8%.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά και στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, καθώς θετική γνώμη για τον Κυριακό Μητσοτάκη, φαίνεται να έχει το 64% των πολιτών που ερωτήθηκαν. Δεύτερη σε δημοτικότητα είναι η Φώφη Γεννηματά με 39% , ενώ τρίτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 38%.

Ακόμα αναφορικά με το έργο της κυβέρνησης θετική άποψη έχει το 58% των ερωτηθέντων και αρνητική μόλις το 28%. Επίσης σε αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει την αρνητική γνώμη του 67%.

Όσον αφορά τα σημαντικότερα ζητήματα οι πολίτες αξιολογούν ως πρώτο το προσφυγικό σε ποσοστό 33%, ακολουθεί η οικονομία με 28% και η ανεργία με 14%.