Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως μετά τη λήξη του Συνεδρίου η ίδια δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο την μιζέρια και την εσωστρέφεια, λέγοντας πως θα επιδείξει μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια. Παραμένει άγνωστο το εάν θα κάνει πράξη τις απειλές της και θα προχωρήσει σε διαγραφές το επόμενο διάστημα - αν και εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, η διαγραφή στελεχών μοιάζει με πολυτέλεια. Στην ουσία οι πολιτικοί της αντίπαλοι έχουν μπροστά τους μια διετία για να διεκδικήσουν εκ νέου την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τον Νοέμβριο του 2021 που λήγει η τετραετής θητεία της Προέδρου.

Το συνέδριο πάντως ολοκληρώθηκε επισφραγίζοντας τις καταστατικές αλλαγές που εισηγήθηκε η κ. Γεννηματά: Για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το νέο καταστατικό αναφέρει πως «Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο εκλεγμένος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, για όλη τη διάρκεια της θητείας του εφόσον είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, ενώ στις αλλαγές του καταστατικού προβλέπεται ότι «η πολιτική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ συγχρονίζεται στο Κίνημα Αλλαγής με όλα τα μέλη και τα στελέχη του να δραστηριοποιούνται πλέον στις Ενιαίες Οργανώσεις του Κινήματος Αλλαγής». Οι αλλαγές υπερψηφίστηκαν από τους συνέδρους που συμμετείχαν στη διήμερη διαδικασία, παρά την έντονη κριτική που εκφράστηκε από τον Παύλο Γερουλάνο και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο κ. Γερουλάνος μίλησε για “συνέδριο παρωδία” λέγοντας πως «Σήμερα μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ εδω μέσα, αύριο όλοι ΠΑΣΟΚ θα είμαστε εκει εξω. Στις επόμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ θα λέει οτι είναι ακόμη και η ηγεσία», πρόσθεσε ακόμη. Παράλληλα, εξέφρασε τη θέση ότι «χωρίς το ΠΑΣΟΚ το ΚΙΝΑΛ μπαίνει στις οχθες που χάραξε το Ποτάμι». Επιτέθηκε στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως το κόμμα χρειάζεται μια ηγεσία που θα συνθέτει και δεν θα διχάζει, ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως«Ο,τι και να θάψετε σήμερα εδώ μέσα, θα αναστηθεί αύριο εκεί έξω. Σήμερα επιλέγετε από ποια μεριά της ιστορίας θα είστε. Από αυτούς που το έθαψαν (ΣΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ) ή από αυτούς που το αναγέννησαν». Σκληρή κριτική άσκησε και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορώντας τη Φώφη Γεννηματά ότι δεν αξιοποίησε τη “μαζική συμμετοχή των 212.000 πολιτών που ανταποκρίθηκαν στην ίδρυση του ΚΙΝΑΛ”, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται να διατυπώσει ένα πρωτοποριακό πολιτικό λόγο που θα είναι μπροστά από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μας δίνει περιθώριο η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρακτική των μπαχαλάκηδων και της ΝΔ στη πελατειακή πολιτική της Δεξιάς. Αρκεί η προηγούμενη περίοδος των χαμηλών ποσοστών να είναι μικρό διάλειμμα», είπε ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.