Ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25, σημείωσε πως «με ενδιαφέρον παρατηρήσαμε την στάση των μνημονιακών κομμάτων, που ενώ λένε ναι σε όσα έχει αποφασίσει η τρόικα, ερχόνται με τρόπο διαδικαστικό να αλλάξουν εργαλειακά κάποια άρθρα, προσθέτοντας τις χαμένες ευκαιρίες της μνημονιακής Ελλάδας, μια ακόμα ευκαιρία». 

Και συμπλήρωσε: «Σε πλήρη αντίθεση εμείς καταθέσαμε μετρημένες προτάσεις για σύνταγμα αρωγό στον λαό. Στις συνταγματικές φαντασιώσεις που ακούμε, εμείς αντιτάσσουμε ρεαλιστική προσέγγιση. Το Σύνταγμα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για πλειοψηφία και μειονότητες που προσπαθούν να προστατευθούν από τους ισχυρούς». 

Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, χώρισε τις προτάσεις του σε τρεις κατηγορίες:

Ριζοσπαστική ισότητα πολιτικών δικαιωμάτων

«Έχει σημασία να αποκρατικοποιήσουμε τις πεποιθήσεις. Κράτος – εκκλησία. Είμαστε το μόνο κόμμα που υποστηρίζει την πλήρη ουδετεροθρησκεία του κράτους. Για τον όρκο, λέμε ότι είναι αναχρονιστικός θεσμός. Δεν υπάρχει λόγος. Η ανάληψη καθηκόντων αρκεί από μόνη της. 
Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και της ασυλίας υπουργών. Χαιρετίζουμε την αλλαγή στο άρθρο 54 με την εισαγωγή της ιδέας και της πρακτικής των εκλογικών περιφερειών εξωτερικού για τους απόδημους. Θα σταθούμε αντίθετοι στην ενδιαφέρουσα συμμαχία για τον περιορισμό του δικαιώματος. Είναι δυνατόν να εισάγουμε περιουσιακά στοιχεία; Ιδίως από κόμματα της Αριστεράς να συνδέεται η ιδιοκτησία…

Επιστροφή του Δήμου στην Δημοκρατία

«Οι συγχρονες αντιπροσωπευτικές Δημοκρατίας, έχουν στόχο την έξωση του Δήμου από τη Δημοκρατία. Χωρίς συμμετοχή των πολλών. Το αποτέλεσμα είναι μια διαδικασία που απαξιώνεται. Προτείνουμε μια νέα αντιμετώπιση του προβλήματος. Εισαγωγή κληρωτών αντιπροσώπων. Όχι μικροκομματικά παιχνίδια με τον ΠτΔ. Δεν γίνεται να πάμε σε καθολική ψηφοφορία. Εμείς προτείνουμε αν δεν υπάρχουν 180 να προστεθεί κληρωτό σώμα 600 να αποφασίσει και να ψηφίσει για ΠτΔ. Οι προτάσεις μας είναι στην κατεύθυνση της συμμετοχής των πολιτών. Θα πρέπει να μπορεί να προτείνεται δημοψήφισμα για δημοσιονομικά. Λαϊκή νομοθέτηση με 100.000 υπογραφές».

Ασυλία από όλες τις μορφές εξουσίας και νέα ερμηνεία δικαιωμάτων

«Επαναορισμός της λέξης εξαναγκασμός. Σε εξαναγκάζει ο ληστής αλλά υπάρχει και τρόπος να σε εκμεταλλευτεί κάποιος αν απλά δεν έχεις δυνατότητα να πεις όχι. Από την μια μεριά μιλάμε για ενίσχυση των ελευθεριών που υπάρχουν στο Σύνταγμα με επέκταση της ελευθερίας. Καταθέτουμε προτάσεις για να κατοχυρωθούν δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών». 

Κλείνοντας σημείωσε πως «Μεγαλύτερη απειλή για την Δημοκρατία είναι η αίσθηση των πολλών ότι τους κοροϊδεύουμε. Είπα για κράτος υπόδουλο και κάποιοι αντιδράσατε (σ.σ. η Ντόρα Μπακογιάννη). Η δουλειά της αλήθειας δεν είναι να κολακεύει. Αν σφάλω και είμαστε κυρίαρχοι. Κ. Σταϊκούρα, νομοθετήστε για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, νομοθετήστε την κατάργηση της προκαταβολής φόρου».