Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «αριστεροφοβική» εξαιτίας της μη προώθησης της «ιδιωτικής παιδείας», καθώς το άρθρο 16 δεν συγκέντρωσε τις ψήφους που χρειαζόταν στην προηγούμενη Βουλή για να αναθεωρηθεί. 

Ζήτησε ακόμα την θέσπιση «ασυμβίβαστου συνδικαλισμού» και κομματικής ιδιότητας. «Να μην μπορούν να είναι μέλη κομμάτων. Απογαλακτίστε το κόμμα από το κράτος. Στην Ελλάδα φεύγει η κυβέρνηση και δεν λειτουργεί το κράτος». Ακόμα απαίτησε την  παύση του συνδικαλισμού σε Αστυνομία και Στρατό προκρίνοντας τις αυξήσεις για να πάψουν να συνδικαλίζονται. 

Σημείωσε ακόμα πως είναι υπέρ της απλής αναλογικής αλλά «μας σταματάει η Θράκη». «Δεν θα δώσουμε το δικαίωμα σε κανέναν να μιλάει για… άλλα πράγματα. Πάνω από την Ελληνική Λύση, είναι το εθνικό συμφέρον. Όποιος παίζει με τη φωτιά καίγεται ο ίδιος» συμπλήρωσε.  «Δεν τολμήσατε την εκλογή του ΠτΔ από τον λαό. Κάντε επιτέλους το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας. Όπως όλες οι χώρες. Να μην αποφασίζει μόνο ο πρωθυπουργός. Τόσο δύσκολο είναι; Είναι προτάσεις που απερρίφθησαν από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τους άρεσαν». 

Από την ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου, δεν θα μπορούσε να λείπει βέβαια και η πρέπουσα δόση ξενοφοβικού παραληρήματος. Στο πλαίσιο αυτής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σημείωσε: «Χθες η Αυστρία εξέδωσε νέο νόμο. Λουκέτο σε τζαμιά και διώχνει ιμάμηδες. Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε, αντιγράψτε πετυχημένα μοντέλα άλλων. Γιατί οι άλλοι κι όχι εμείς. Ο Αφγανός με τον Πακιστανό δεν πηγαίνουν στο ίδιο τζαμί. Θα χρειαστούν πολλά τζαμιά. Η Ελλάδα θα παραμείνει χριστιανική και ελληνική. 

Τι σημαίνει ασυνόδευτο παιδί; Ο 16χρονος δεν είναι παιδάκι.Έχουμε ειρηνική εισβολή και πρέπει να αποτραπεί».