«Δέχθηκα την πρότασή του και συμφωνήσαμε στο εξής να αγωνίζομαι από τις επάλξεις ενός χώρου, που τον υπηρέτησα επί δεκαετίες, ελπίζοντας πως τα λάθη θα μας κάνουν πιο δυνατούς, δίκαιους και πιο αποτελεσματικούς» πρόσθετε ο 80χρονος πολιτευτής Τρικάλων, ο οποίος έγινε γνωστός σήμερα από την τοποθέτησή ως μάνατζερ στο νοσοκομείο της Καρδίτσας και την παραίτησή του μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Η ανακοίνωση του κ. Πατέρα έπειτα από τη συνάντηση, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκου Μητσοτάκη συναντηθήκαμε στο Γραφείο του στην Βουλή χθες το απόγευμα.

Κατά την διάρκεια της μισής ώρας παραμονής, που επικράτησε πολύ φιλική ατμόσφαιρα, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, για την επικρατούσα πολιτική κατάσταση με αναφορά και στο πολιτικό τοπίο των Τρικάλων.

Ο κ.Πρόεδρος με κάλεσε να βοηθήσω την παράταξη, προκειμένου να ανατραπεί, το συντομότερο δυνατόν, η παρούσα Συγκυβέρνηση, που έφερε την χώρα σε αδιέξοδα, παραμερίζοντας κάθε πικρία του παρελθόντος.

Δέχθηκα την πρόταση του και συμφωνήσαμε στο εξής να αγωνίζομαι από τις επάλξεις ενός χώρου, που τον υπηρέτησα επί δεκαετίες, ελπίζοντας πως τα λάθη θα μας κάνουν πιο δυνατούς, δίκαιους και πιο αποτελεσματικούς.

Δρ. Κώστας Πατέρας
D. Ed., M.Ed., Ph.D.
Πολιτευτής Τρικάλων»