Με το... καλημέρα ο πρώην υπάλληλος της φαρμακευτικής εταιρείας φάνηκε να καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί «σκευωρίας», αφού όπως δήλωσε δεν έχει κληθεί να καταθέσει στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η προανακριτική ξεκίνησε με ερώτηση από τον Θάνο Πλεύρη: «Έχετε καταθέσει ξανά για την υπόθεση;»

Δεστεμπασίδης: «Πρώτη φορά καταθέτω».

Πλεύρης: «Σας κάλεσαν ή σας προσέγγισαν εισαγγελείς;»

Δεστεμπασίδης: «‘Οχι»

Ο κύριος Δεστεμπασίδης δήλωσε από την αρχή πως δεν θα δώσει καμία απάντηση που δεν αφορά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν επιθυμώ να απαντήσω τίποτα άλλο πέρα από το αντικείμενο της πραρούσας προανακριτικής που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλο. 

Ο κ. Πλεύρης τον ρώτησε αν γνωρίζει για χρηματισμό του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου  κι έδωσε και πάλι την παραπάνω απάντηση. 

Αρνήθηκε επίσης να απαντήσει εέαν από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στο έγγραφο του FBI έχει συναντήσει προσωπικά κάποιον. 

Σημείωσε πως στις ΗΠΑ έχει ταξιδέψει πριν από το 2014, όπως και στη Βιέννη και διέψευσε πως είναι μέσα στους προστατευόμενους μάρτυρες λέγοντας: «Δεν ονομάζομαι ότε Κελέση, ούτε Σαράφης. Το όνομα μου είναι Δεστεμπασίδης».  

Στη συνέχεια ρωτήθηκε και πάλι για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και είπε: «Δεν γνωρίζω κανέναν Παπαγγελόπουλο».

Η προανακριτική μετά από τη διακοπή που είχε ξεκίνησε και πάλι λίγο μετά τη 1:00 το μεσημέρι. 

Ο Δεστεμπεσίδης δήλωε πως επιβεβαιώνει «αυτό που είπε η Μαραγγέλη για τον εσωτερικό έλεγχο της εταιρείας σε βάρος μόνο του Φρουζή». 

Για το αν η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο είπε:  «Έχω άποψη για το αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Σε ό,τι με αφορά καλά κάνει η δικαιοσύνη και το ερευνά».

«Αισθάνομαι στοχοποιημένος. Ένας από αυτούς που με στοχοποίησαν είναι ο Μανιαδάκης» είπε στη συνέχεια και ρωτήθηκε:

«Γιατί ο Μανιαδάκης;

-Για να με εκφοβίσει, να μην καταθέσω στη Δικαιοσύνη πράγματα που έχω δει, έχω ακούσει και γνωρίζω. Όχι για αυτά που ερευνάτε σε αυτή την προανακριτική αλλά καθαρά για το σκάνδαλο Novartis». 

Στη συνέχεια είπε ό,τι έχει στοχοποιηθεί κι από πολιτικούς: 

«Με έχουν στοχοποιήσει ο: Λοβέρδος, Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Μανιαδάκης και Φρουζής

Μαζί και όλα τα ΜΜΕ που αναφέρονται στο όνομα του Φρουζή

Το κάνουν για να μην καταθέσω όσα πιθανόν γνωρίζω στην ποινική δικαιοσύνη» τόνισε. 

«Τι εννοείτε όταν λέτε ότι σας εκφοβίζουν;» ρωτήθηκε.

«Τι είναι εκφοβισμός; Θέλετε να παίξουμε το βίντεο στο youtube όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι ο Δεστεμπασίδης είναι προστατευόμενος μάρτυρας;» απάντησε.