Αυτή τη φορά όμως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο, που όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου κάθε άλλο παρά υποστηρικτικό είναι απέναντι στην «τάξη» που έχει συζητηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε πως στα μεσαία στρώματα βρίσκονται νοικοκυριά με ένα άτομο που εισοδηματικά κινείται μεταξύ 6.294 και 16.783 ευρώ ετησίως γεγονός που έδωσε αφορμή για δριμεία κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση: «Εάν η κυβέρνηση θεωρεί έναν εργαζόμενο που παίρνει 500 ευρώ το μήνα «μεσαία τάξη», τότε πως ακριβώς αντιλαμβάνεται τα χαμηλά στρώματα;» έλεγε στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημείωναν από τον ΣΥΡΙΖΑ με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αυτοί που βγαίνουν ουσιαστικά χαμένοι είναι όσοι τα ετήσια εισοδήματα τους κυμαίνονται από 20.000 έως 50.000, καθώς οι ελαφρύνσεις που θα έχουν με τη νέα κλίμακα είναι σχεδόν μηδενικές, ενώ την ίδια ώρα απειλούνται με την επιβολή έξτρα φόρου με το νέο καθεστώς των ηλεκτρονικών αποδείξεων.

Αντίθετα ευνοημένοι είναι όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ αφού θα κερδίζουν πάνω από 1.000 ευρώ ετησίως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως με το φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και επιβεβαιώνει πως το δόγμα που ακολουθεί είναι το «λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους».

Η εσωτερική συζήτηση

Το επόμενο διήμερο πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρωθεί στα εσωτερικά του θέματα, αφού θα διεξαχθεί η πρώτη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του κόμματος. Τα ονόματα των μελών της επιτροπής ανακοινώθηκαν χθες από την Κουμουνδούρου και η λίστα περιλάμβανε αρκετές εκπλήξεις. Ανάμεσα στα ονόματα που ξεχώρισαν ήταν αυτό του καθηγητή – εκλογολόγου Ηλία Νικολακόπουλου, του γνωστού συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, του άλλοτε Δήμαρχου Στυλίδας, πρόεδρου της ΤΕΛΕΙΑΣ και γνωστού ηθοποιού Απόστολου Γκλέτσου, αλλά και του ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ρεγγίνας Βάρτζελη.