Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 23%. Μόλις στο 5,3% το ΚΙΝΑΛ, στο 5,1% το ΚΚΕ, ακολουθεί με 4,5% η Ελληνική Λύση και στο 3% το ΜέΡΑ25.

Το 37.7% δηλώνει ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο το 49,9% θεωρεί πιο ικανό για πρωθυπουργό.

Στην ερώτηση ωστόσο, ποια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, θεωρείτε ότι είναι τα πιο σοβαρά, το 74,1% απάντησε το προσφυγικό/μεταναστευτικό, με το 55,9% να δηλώνει όχι ικανοποιημένο από την κυβερνητική πολιτική επί του προβλήματος.

Σύμφωνα με την έρευνα οι πρώτοι ως προς την ικανοποίηση από το έργο και την εικόνα τους υπουργοί είναι οι Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κωστής Χατζηδάκης. Ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αμέσως μετά ο Χρήστος Σταϊκούρας. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Γιάννης Βρούτσης, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Τέλος, ανάμεσα στα θετικά στοιχεία του κυβερνητικού έργου είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με τις θετικές γνώμες να αγγίζουν το 74%.

Δείτε εδώ όλη την έρευνα της Opinion Poll