Το μήνυμα ότι το 13ο Συνέδριο της ΝΔ που ανοίγει σήμερα το απόγευμα τις πόρτες του είναι μια «νέα αφετηρία» που θα επιτρέψει το κυβερνών κόμμα να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δυναμική που του έδωσε η εκλογική νίκη του Ιουλίου στέλνει, με δήλωσή του στο Reader.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Υπογραμμίζει ότι θα πρέπει η κομματική βάση να είναι σύμμαχος της κυβέρνησης, προσθέτει, όμως, ότι στη ΝΔ δεν ταιριάζει ούτε η ανησυχία, ούτε η ακινησία. Στόχος, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, είναι η ΝΔ να διευρύνει την εμβέλεια του πολιτικού της μηνύματος και να προσεγγίσει τα δημιουργικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Το 13ο Συνέδριο αποτελεί σημαντικό σταθμό στην εδραίωση του ρόλου της Νέας Δημοκρατίας ως κυρίαρχης πολιτικής δύναμης στη χώρα και ως μιας σύγχρονης, ανοιχτής παράταξης, η οποία διατηρεί διαρκή επαφή με την κοινωνία και είναι σε θέση να εγγυηθεί μια καλύτερη ζωή για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Θέλουμε η κομματική βάση να είναι σύμμαχος της κυβέρνησης. Το συνέδριο αποτελεί ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά μας, τα οποία επιδοκίμασε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του. Ωστόσο, δεν πρέπει να αρκεστούμε σε αυτό.

Στη Νέα Δημοκρατία δεν ταιριάζει η εσωστρέφεια και ο εφησυχασμός. Ούτε η ακινησία και η στασιμότητα. Το συνέδριό μας αποτελεί μια νέα αφετηρία που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη δυναμική που μας έδωσε η εκλογική νίκη του Ιουλίου, να διευρύνουμε την εμβέλεια του πολιτικού μας μηνύματος και να προσεγγίσουμε κάθε δημιουργικό και δραστήριο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. 

Και μπορούμε να το κάνουμε αυτό, διότι εμείς—σε αντίθεση με κάποιους άλλους, που άλλα έλεγαν ως αντιπολίτευση και άλλα έκαναν ως κυβέρνηση—ούτε κωλοτούμπες κάνουμε, ούτε θεωρούμε ότι η εξουσία είναι αυτοσκοπός. 

Εμείς, ό,τι είπαμε το κάνουμε. 

Με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και «όπλο» την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, η Νέα Δημοκρατία θα ανανεώσει, με αφορμή το συνέδριο, την ακλόνητη αποφασιστικότητά της να ενισχύσει την εθνική αυτοπεποίθηση, να αντιπαλέψει τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης και να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.