Να μην ανεχτούν τις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση στα Ύψαλα για τον αγωγό ΤΑΝΑΡ, αποφάσισε αντιπροσωπεία επικεφαλής της οποίας ήταν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Ο Δημήτρης Οικονόμου και η ελληνική αντιπροσωπεία αποχώρησαν από την εκδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όταν ο Τούρκος πρόεδρος υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τη Λιβύη που έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά. 

Ταυτόχρονα αναφέρομενος στην Ελλάδα τόνισε ότι «καμία χώρα δεν είναι πιο πάνω από το διεθνές δίκαιο» αλλά και πως «η χώρα του δεν θα υποκύψει»

Οικονόμου: Θεώρησα αυτονόητο να φύγω 

Σε δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, τόνισε σχετικά με την στάση του «Ο Ερντογάν άρχισε να αναφέρεται σε άσχετα θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα, θεώρησα αυτονόητο να αποχωρήσω».

Ο Δημήτρης Οικονόμου, ξεκαθάρισε ότι δεν επικοινώνησε με την κυβέρνηση στην Αθήνα πριν την αποχώρησή του, σημείωσε όμως «είχαμε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο. Δεν το θεωρούσαμε δεδομένο, αλλά είχαμε προετοιμαστεί».

Ερωτώμενος αν η στάση του, προκάλεσε την απορία παρευρισκόμενων, τόνισε «Με ρώτησαν κάποιοι Τούρκοι, τους είπα ότι αφού ανέφερε τα όσα ανέφερε ο Ερντογάν, δεν μπορούσα να παραμείνω». 
 

Χατζηδάκης: Δεν παραιτούμαστε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«Θέλουμε ειρηνική συμβίωση με την Τουρκία. Αλλά, η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα». Αυτό το μήνυμα έστειλε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στον απόηχο της αποχώρησης του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, από τα εγκαίνια του αγωγού, μετά και τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.

«Ο κ. Ερντογάν ήταν και πάλι προκλητικός σε σχέση με την Κύπρο και την Ελλάδα. Ο παριστάμενος υφυπουργός αποχώρησε. Θέλω να δηλώσω ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να έχει μία ειρηνική συμβίωση με την Τουρκία. Αλλά, δε θα παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή Χατζηδάκη, από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.