Στην εν λόγω εξέλιξη δεν βάρυνε τόσο η υπόθεση με τους ακαδημαϊκούς τίτλους που δεν είχε ο κ. Διαματάρης, όσο περισσότερο η υπόθεση που αναδεικνύεται με τον κ. Διαματάρη ακόμα να έχει εμπλοκή ως CEO σε εταιρείες στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου κατάφερε να επικοινωνήσει με τον κ. Διαματάρη ο οποίος είναι στην Αυστραλία σήμερα το πρωί.

Κατά την επικοινωνία Μητσοτάκη-Διαματάρη του ζητήθηκαν εξηγήσεις, ενώ στη συνέχεια, του ζητήθηκε η παραίτησή του, την οποία ο ίδιος αμέσως υπέβαλε στον πρωθυπουργό για να τον διευκολύνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, επρόκειτο για μια δύσκολη απόφαση για τον κ. Μητσοτάκη, με δεδομένη και τη σχέση του με τον κ. Διαματάρη, όμως, όπως τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης βάζει πάνω από όλα αυτό που είναι σωστό.

Όπως είπε o κ. Διαματάρης, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του με «πόνο ψυχής».

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού» ανέφερε.

«Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό» συμπλήρωσε.