«Η προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες είναι διαχρονική, όπως πάγια είναι και η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το θέμα. Ελπίζουμε αυτή να δόθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση από τον Πρωθυπουργό» ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεταν παράλληλα πως ο πρωθυπουργός «εμφανίστηκε να κρατάει ίσες αποστάσεις, λέγοντας πως η ένταση θα ξεπεραστεί εάν υπάρξει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές» την ώρα μάλιστα, όπως σημειώνουν οι δύο πλευρές, «που η μία μόνο πλευρά παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο και έχει το θράσος να καταγγέλλει την Ελλάδα και για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών όταν το εφαρμόζει».

«Ελπίζουμε να μην υπάρξει εγχώρια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από τα κρίσιμα επίδικα που έθεσε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε η Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως «αυτά τα μέλη του DHKP-C, PKK/YPG, FETÖ έρχονται σε εσάς και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιό τους. Επομένως, περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, περιμένουμε τη στήριξή σας σε αυτό το θέμα. Η στήριξή σας θα ενισχύσει και τη δική μας στήριξη προς εσάς».

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν αυτές τις πληροφορίες και ανέφεραν πως η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Τούρκο πρόεδρο ήταν: «Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας λειτουργούν σοβαρά και αποφασιστικά».