«Είναι λάθος το συνολικό πακέτο να είναι τόσο στοχευμένο στις φοροελαφρύνσεις αλλά και αυτές γίνονται με λάθος τρόπο. Είναι λάθος οι μισές φοροελαφρύνσεις να πηγαίνουν στις επιχειρήσεις. Αλλά ακόμα και εκεί το δίνετε με άδικο τρόπο. Ενδεικτικά το 80% των φοροελαφρύνσεων στις επιχειρήσεις πάει στο 2,5% των επιχειρήσεων. Γιατί η ΝΔ κ ο κύριος Σταϊκούρας δεν είπαν κουβέντα για τις τροπολογίες που προτείναμε;» διερωτήθηκε στην συνέχεια.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης πως «Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι παίρνουν ελάχιστα. Στην καλύτερη περίπτωση 17 ευρώ τον μήνα, σε πολλές περιπτώσεις 17 ευρώ τον χρόνο και σε αρκετές μηδέν», ενώ θύμισε στον κ. Σταικούρα ότι η «μαγική μετατροπή από δημοσιονομικό κενό σε πλεόνασμα για το 2019 εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από την σημερινή αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για την ανάπτυξη από την ΕΛΣΤΑΤ.  (Από 1,1 σε 1,4 για το πρώτο τρίμηνο  και από 1,9 σε 2,8 για το δεύτερο)». Υπογράμμισε δε ότι κανείς δεν έκανε αναφορά σε αυτό το θέμα.

Στο τέλος της ομιλίας του μίλησε εναντίον της ισλαμοφοβίας και του ρατσισμού. Είπε ότι «είναι αναγκαίο να αναχαιτιστούν οι ακραίες και επικίνδυνες φωνές». Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα τήρησε και την υπόσχεση του και χάρισε στην Νίκη Κεραμέως το «1066 and all that» για «να θυμηθούμε ότι η εργαλειοποίηση της ιστορίας έχει την αστεία πλευρά αλλά συγχρόνως έχει και πολλές επικίνδυνες πλευρές».