«Ο κ. Μητσοτάκης λέει οτι θα γίνουν διπλές εκλογές. Τρέμει την απλή αναλογική» αναφέρει ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Θα χάσει 50 βουλευτές και την πρωθυπουργία. Και τότε όλα τα προοδευτικά κόμματα θα βρεθούν μπροστά στις ευθύνες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο κόμμα του προοδευτικού χώρου έχει και την πρώτη ευθύνη. Σε αυτήν την ευθύνη θα ανταποκριθεί».

Αναφέρει επίσης οτι την εκλογολογία «άνοιξε η ίδια η κυβέρνηση, με τον κ. Θεοδωρικάκο να απειλεί ότι θα πάμε σε διπλές εκλογές», ενώ στις αιτιάσεις τις κυβέρνησης ότι το ζήτημα το συντηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση για λόγους συσπείρωσης ο Ν. Παππάς απάντησε λέγοντας: «Ας γνωρίζουν ότι στην παρούσα φάση ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει δυνάμεις χωρίς να χρειάζεται τέτοιου είδους παιχνίδια. Ας μείνουν με τα χέρια δεμένα, τώρα που τελειώνει ο μήνας του μέλιτος».

Τονίζει επίσης ότι «ο μετασχηματισμός του κόμματος στη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη της Αριστεράς προχωρά με βάση τη διακήρυξή μας και κυρίως χωρίς αποκλεισμούς", προσθέτοντας "δεν υπάρχουν παλιά και νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν μέλη και είμαστε όλοι το ίδιο ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτηρίζει το φορολογικό νομοσχέδιο ως «τεκμήριο ενοχής για την πολιτική απάτη της ΝΔ εις βάρος της μεσαίας τάξης».

Αναφέροντας σε άλλο σημείο της συνέντευξής του οτι και ο προϋπολογισμός «διαψεύδει τις προσδοκίες της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων στρωμάτων», προσθέτει ότι «η μεσαία τάξη έχει να περιμένει μονάχα αυξήσεις 16% στα τιμολόγια του ρεύματος και αυξήσεις 500 ευρώ τουλάχιστον ετησίως στις ασφαλιστικές εισφορές».