«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook,ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ολόκληρη η ανάρτησή του: «Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η αστυνομία-που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα-έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Καμία ακραία καταστολή, κανένας εξευτελισμός

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «ακραία καταστολή», υπογραμμίστηκε ότι δεν υπήρξε καμία «ακραία καταστολή», ενώ παρά τις σκηνές που εξελίχθηκαν με το «ξεγύμνωμα» ατόμων που η αστυνομία προσήγε, η ανακοίνωση τονίζει πως δεν υπήρξε και κανένας «εξευτελισμός».

Κι αυτό παρά το γεγονός πως το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε έρευνα για φωτογραφίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και μαρτυρούν «αστυνομική βία»