Ο κ. Αγγελής, σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι «περιμέναμε την εντολή Τσίπρα για αποπομπή Τουλουπάκη, αλλά δεν ήρθε ποτέ. Προφανώς γιατί επέλεξε να ακούσει τον Ράσπουτιν που του έλεγε ότι με διώξεις πολιτικών αντιπάλων θα κερδίσουν τις εκλογές και τον Τζανακόπουλο που έλεγε ότι θα κοστίσει πολιτικά. Η Παπασπύρου είχε σχολιάσει ότι τελικά θα διώξει ο Τσίπρας τον Ράσπουτιν στον ανασχηματισμό». 

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Αγγελή που επικαλέστηκε το FBI «δεν υπήρξε καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση» κάτι που όπως ανέφερε είχε μεταφέρει και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ στους υπουργούς Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και Μιχάλη Καλογήρου. 

Ο κ. Αγγελής, ανέφερε ακόμα ότι είχαν απευθυνθεί για την αποπομπή Τουλουπάκη και στον υπουργό Καλογήρου. Σύμφωνα με τον Ιωάννη Αγγελή, η απάντηση του Μιχάλη Καλογήρου ήταν πως «θα ενημερώσω τον από πάνω».  Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θεώρησε ότι ο «από πάνω» ήταν ο πρωθυπουργός, ενώ σημειώνει πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως «μια τέτοια αποπομπή θα ήταν η καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ», λόγια τα οποία απέδωσε στη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου. 

«Αν θέλετε πραγματική διερεύνηση, διώξτε την Τουλουπάκη» 

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην κατάθεσή του, υποστήριξε ακόμα ότι η Ελένη Τουλουπάκη συστηματικά απέκρυπτε έγγραφα «για να μην αποδειχτεί ο δόλος της» αλλά και πως η πρόθεσή της ήταν η δίωξη πολιτικών «άρον άρον». 

Απευθυνόμενος μάλιστα στα μέλη της Προανακριτικής, αναρωτήθηκε γιατί η Ελένη Τουλουπάκη παραμένει στην υπόθεση «Από την πρώτη στιγμή λέω ότι αν θέλετε να βρείτε άκρη στην υπόθεση Novartis , διώξτε την κ. Τουλουπάκη».

Ένταση για τα έγγραφα που δεν έφτασαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ένα έγγραφο με κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή που έφτασε μόλις σήμερα στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε ιδιαίτερη ένταση στην ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Προανακριτική.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής, ο Σπύρος Λαππας τόνισε: «Απαράδεκτο το γεγονός κύριε πρόεδρε να παίρνουμε σήμερα και αυτή την ώρα το έγγραφο Αγγελή λίγο πριν την εξέταση του και ενώ αυτό έχει έρθει στην Βουλή από τις 6 Δεκεμβρίου».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής έδωσε απόλυτο δίκιο στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Λάππα, με τον τελευταίο να σημειώνει ότι είναι ακόμα απαράδεκτο το γεγονός πως έλαβαν γνώση του εγγράφου από δημοσιεύματα στον Τύπο. 

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Μπούμεραγνκ» για τη ΝΔ η κατάθεση Αγγελή

Πηγές της Κουμουνδούρου πάντως σχολίαζαν πως η «πολυδιαφημιζόμενη κατάθεση Αγγελή, πάνω στην οποία στηρίχθηκε το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρία, γίνεται μπούμερανγκ». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν σχετικά με τη διαδικασία, πως έπειτα από επίμονες ερωτήσεις μελών της προανακριτικής ο Ιωάννης Αγγελής «παραδέχτηκε ότι στη συνάντηση της Βιέννης το FBI έδωσε λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία».

Παράλληλα πως «αρνήθηκε να κατονομάσει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας μάλιστα ότι «εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω κατονομάσει τον κ. Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν». Ακόμα σύμφωνα πάντα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «παραδέχτηκεω ότι μόνο το 10% του σκανδάλου Novartis είναι πάνω από το «νερό» και παρότρυνε τα μέλη της προανακριτικής να ψάξουν να βρουν το υπόλοιπο 90%. Ομολόγησε δε τις συστάσεις του προς την εισαγγελέα Διαφθοράς να μην κάνει έρευνα στο σπίτι του κ. Στουρνάρα επειδή αυτός είναι αξιωματούχος».

Οι ίδιες πηγές πάντως, διέψευδαν χαρακτηρίζοντας «προφανές ψέμα» τα όσα είπε για αναμενόμενη αποπομπή Τουλουπάκη από τον Αλέξη Τσίπρα και σημείωναν πως κανένας υπουργός ή πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει μια εισαγγελέα που ορίστηκε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και αναρωτούνταν γιατί ο Ιωάννης Αγγελής δεν έστειλε ποτέ σχετικές αναφορές.