Ο Ιωάννης Αγγελής σημείωσε πως εξαρχής η ένταξη του Μανιαδάκη, που κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες στην Επιτροπή, στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα «ήταν παράνομη». Κι αυτό καθώς όπως φέρεται να ανέφερε «Δεν θα μπορούσε να κληθεί ούτε ως απλός μάρτυρας. Ήταν ρητώς κατονομαζόμενος ως ύποπτος και έτσι θα έπρεπε να κληθεί».

Σχετικά με εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, ο Ιωάννης Αγγελής, σύμφωνα με πληροφορίες κατάθεσε πως «οι Αμερικανοί μας είπαν για λογαριασμό πρώην υπουργού στο εξωτερικό. Ζήτησα από το FBI τα στοιχεία του λογαριασμού. «Εμείς σου δίνουμε τις πληροφορίες, είναι δική σας δουλειά να βρείτε τα υπόλοιπα». 

Ερωτώμενος από τον Θάνο Πλεύρη τι σχέση έχει με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σημείωσε «Από φιλικές έως ουδέτερες. Δεν βγαίναμε και για καφέ», ενώ όταν ρωτήθηκε για το για ποιον λόγο ο κ. Παπαγγελόπουλος στρέφεται εναντίον του, εκτίμησε πως «Θέλει να με υποβαθμίσει» και ισχυρίστηκε πως ο «Ρασπούτιν» είναι το ίδιο πρόσωπο που παρενέβαινε και στη Ράικου.

Ο Σπύρος Λάππας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το ζήτημα πως «Το συμβούλιο Εφετών» που εξέτασε την αίτηση Λοβέρδου για εξαίρεση της κ. Τουλουπάκη την απέρριψε» με τον Ιωάννη Αγγελή, να απαντά πως επόπτευε «την κ. Τουλουπάκη και όχι το Συμβούλιο Εφετών».

Ο αντιεισαγγελέας ανέφερε ακόμα ότι οι ενδείξεις που είχε στα χέρια της η Ελένη Τουλουπάκη για τους Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο δεν έφταναν για να τους κατηγορήσει. Φέρεται μάλιστα να σημείωσε σχετικά: «Μου είπε οτι κάποιος μπήκε μέσα στο Μαξίμου με μια βαλίτσα και άρα πρέπει να «τα πήρε». Και μόνο με αυτό θα τον κατηγορήσεις, της είπα. Δεν είναι αρκετά αυτά τα στοιχεία. Και εκείνη μου απάντησε: "Για μένα είναι αρκετά". Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα». 

Και την Τρίτη πάντως ο Ιωάννης Αγγελής είχε σημειώσει πως αν η κ. Τουλουπάκη δεν απομακρυνθεί από την υπόθεση Novartis, η τελευταία δεν πρόκειται να διερευνηθεί.Τέλος φέρεται να σημείωσε πως στο περίφημο ταξίδι στη Βιέννη για τη συνάντηση με τους 3 Αμερικανούς «είπα στους 3 εισαγγελείς πως αν τολμήσουν να ασκήσουν δίωξη κατά πολιτικών προσώπων, θα φροντίσω να σας ασκηθεί δίωξη και να τιμωρηθείτε αυστηρά». 

ΣΥΡΙΖΑ: Καίριο πλήγμα στο φήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας 

«Το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis δέχθηκε σήμερα καίριο πλήγμα» ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση τόνιζαν πως «Κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής του ο κ. Αγγελής, στη μαρτυρία του οποίου έχουν επενδύσει ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, παραδέχθηκε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από το FBI υπήρχε ροή χρήματος από τροφοδότη λογαριασμό στην Ελβετία σε λογαριασμό στενού συγγενικού προσώπου του κ. Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ. 

Επίσης, ο κ. Αγγελής παραδέχθηκε ότι ως επόπτης ασχολήθηκε μόνο ενάμιση μήνα, ίσως και λιγότερο όπως είπε και δεν είχε γνώση ούτε για το ένα τρισεκατομμυριοστό της δικογραφίας.

Οπότε προκύπτει το ερώτημα αφού δεν είχε γνώση της δικογραφίας με ποιο δικαίωμα απειλούσε τους εισαγγελείς Διαφθοράς να προβούν σε ενέργειες που αφορούσαν την ουσία της υπόθεσης» κατέληγαν.