Το μόνο κόμμα που θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων, θα είναι το ΜεΡΑ25, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής του Γιάνης Βαρουφάκης. 

Μάλιστα ο Γιάνης Βαρουφάκης, καταψηφίζει το νομοσχέδιο ως «άτολμο» καθώς ο ίδιος και το κόμμα του τάχθηκαν υπέρ των ελαχίστων δυνατών προϋποθέσεων για να ψηφίσει κανείς αλλά και υπέρ της δημιουργίας Εκλογικών Περιφερειών Εξωτερικού. 

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν τολμάτε. Τολμήστε να νομοθετήσετε περιφέρειες αποδήμων ή καταργήστε τα εκλογικά δικαιώματα των εκτός Ελλάδας όπως κάνει η Δανία. Εμείς είμαστε υπέρ της ψήφου, εσείς με τον μεσοβέζικο νόμο σας, τους προσβάλλετε» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Μιλώντας ακόμα για τις Περιφέρειες Εξωτερικού, που πρότεινε το κόμμα του, σημείωσε «Θα ήταν δύναμη να έχουμε εκπρόσωπο του αμερικανικού ελληνισμού στην ελληνική βουλή. Να τους δώσουμε πραγματικά δικαίωμα στο εκλέγειν και το εκλέγεσθαι. 

Εμείς που καταθέσαμε πρόταση για εκλογικές περιφέρειες εξωτερικού λοιδωρηθήκαμε. Η αβάστακτη δειλία γέννησε επικίνδυνες θεωρίες. Όποιος δεν θέλει να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού, να το πει καθαρά. Μην τολμήσετε να κρυφτείτε πίσω από μικροκομματισμούς. Φτάσαμε να ακούμε επιχειρήματα διασύνδεσης της ψήφου με τη φορολογία από την αριστερά. Υπολογίζουν για τις εκλογικές απώλειες και κρίνουν έτσι».

Τέλος, ανακοινώνοντας την στάση που θα κρατήσει το κόμμα του, δήλωσε: «Θα είμαστε το μόνο κόμμα που θα καταψηφίσουμε για λόγους αρχής». Στη συνέχεια, σταχυολόγησε παραδείγματα Ελλήνων του εξωτερικού, που ακόμα και μετά την ψήφιση του συγκεριμένου νομοσχεδίου δεν θα μπορούν να ψηφίσουν, αν δεν γυρίσουν στην Ελλάδα.