Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: «Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.»

Υπενθυμίζεται ότι σε σχόλιό της στο Facebook, η κυρία Κασιμάτη έγραψε με αφορμή λάθος της ΕΡΤ, που εμφάνιζε την Ντόρα Μπακογιάννη ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Στην αναφορά αυτή αντέδρασε έντονα η ΠΟΑΣΥ, η οποία με εκτενή ανακοίνωσή της «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Βουλευτή Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας ΚΑΣΙΜΑΤΗ, η οποία απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε σε δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο "σύνθημα"!».