Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, το έγγραφο έχει αποστολέα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και παραλήπτη την Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σε αυτό δεν φαίνεται να γίνεται αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδας.

Τα ονόματα που αναφέρονται, με βάση τις ίδιες πληροφορίες του Κωνσταντίνου Φρουζή, του Νίκου Μανιαδάκη και του τότε πρόεδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Λιντζέρη.

Επίσης, κατονομάζονται δύο εκδότες ως πρόσωπα που διευκόλυναν τα ραντεβού και τις επαφές που είχε ο Κωνσταντίνος Φρουζής με την τότε κυβέρνηση.

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: «Έκαψε» Τουλουπάκη ο Αγγελής

Ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής είχε εμφανιστεί λάβρος κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, καταθέτοντας στην προανακριτική της Βουλής για τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο Ιωάννης Αγγελής σημείωσε πως εξαρχής η ένταξη του Μανιαδάκη, που κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες στην Επιτροπή, στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα «ήταν παράνομη». Κι αυτό καθώς όπως φέρεται να ανέφερε «Δεν θα μπορούσε να κληθεί ούτε ως απλός μάρτυρας. Ήταν ρητώς κατονομαζόμενος ως ύποπτος και έτσι θα έπρεπε να κληθεί».

Σχετικά με εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, ο Ιωάννης Αγγελής, σύμφωνα με πληροφορίες κατάθεσε πως «οι Αμερικανοί μας είπαν για λογαριασμό πρώην υπουργού στο εξωτερικό. Ζήτησα από το FBI τα στοιχεία του λογαριασμού. «Εμείς σου δίνουμε τις πληροφορίες, είναι δική σας δουλειά να βρείτε τα υπόλοιπα».