«Από την πρώτη στιγμή τόνισα δημόσια χωρίς περιστροφές ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία», αναφέρει και συμπληρώνει «η συγγνώμη μου είναι ρητή και αυτονόητη».

Σε δήλωσή της η κυρία Κασιμάτη τονίζει πως δεν υιοθετεί το συγκεκριμένο σύνθημα γεγονός που αποδεικνύεται «από όλη την πορεία μου στην πολιτική».

Παράλληλα η κυρία Κασιμάτη επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «χυδαίο αντιπερισπασμό για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη που κάνουν τα στραβά μάτια σε αστυνομικές αυθαιρεσίες».

Ολόκληρη η δήλωση της Νίνας Κασιμάτη:

Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς.

Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην «αναγκαστικότητα του ξύλου» μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς την μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, δήλωσε στο Reader.gr πως η κυρία Κασιμάτη «ξεπέρασε κάθε όριο δεοντολογίας» και ανέφερε πως έγινε προσφυγή στη Δικαιοσύνη. 

Ο κ. Γερακαράκος είπε ακόμα πως «δυστυχώς, με τέτοιες δηλώσεις καλούμαστε εμείς οι αστυνομικοί να εξηγήσουμε στα παιδιά μας γιατί δεν είμαστε δολοφόνοι και γουρούνια. Μας συκοφάντησε και μας εξύβρισε».

Υπενθυμίζεται πως η Νίνα Κασιμάτη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όταν, με αφορμή λάθος της ΕΡΤ, που εμφάνιζε την Ντόρα Μπακογιάννη ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε στο Facebook: «Η διεύρυνση γκαζώνει Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

Μετά την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ και τη Νέα Δημοκρατία, που ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει τη βουλευτή Β΄ Πειραιώς, ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε και εκείνος με τη σειρά του να ανακαλέσει τις αναρτήσεις κατά της Ελληνικής Αστυνομίας η Νίνα Κασιμάτη.