Κατά τον κ.Χαρίτση «κατά την σημερινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Μεσσηνίας και εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, για  την αιφνιδιαστική κατάργηση του προγράμματος “ΦιλόΔημος” από την κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δεν έδωσε ούτε μία τεκμηριωμένη αιτιολόγηση. Τουναντίον έδωσε δείγματα τεχνοκρατικής άγνοιας, πολιτικής ύβρεως και αόριστες διαβεβαιώσεις  επιβεβαιώνοντας, για μία ακόμη φορά, την δρομολογημένη πλέον επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για επιστροφής στο παλαιοκομματικό, πελατειακό κράτος». 

«Τα περί έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης είναι απολύτως ψευδή. Ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που τα έργα εκτελούνταν μέσα στο 2019 (κάτι που προφανώς δεν ισχύει καθώς τα έργα υλοποιούνται σε βάθος 2-3 χρόνων), οι πόροι από το ΠΔΕ επαρκούν και με το παραπάνω για να καλύψουν το σύνολο των δημοπρατημένων έργων. Το επιβεβαιώνει άλλωστε το ίδιο το δικό σας ΥΠΟΙΚ που μιλάει για υποεκτέλεση του ΠΔΕ το 2019 κατά 600 εκ. Επιπλέον, τα διαθέσιμα του ΤΠ&Δ είναι μεγαλύτερα από τον συνολικό προϋπολογισμό των έργων. Μας ακούνε και οι Δήμαρχοι» πρόσθεσε.

« Δεν υπάρχει ούτε ένας αυτοδιοικητικός παράγοντας που να έχει διαμαρτυρηθεί για αδιαφάνεια. Θέλετε να επιστρέψουμε σε λογικές προηγούμενων δεκαετιών τις οποίες εμείς αφήσαμε πίσω» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.