«Οφείλεται μια διευκρίνιση από την πλευρά του υπουργού γιατί σε προηγούμενη παρέμβαση του και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε ότι ζητήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτός από την ασφάλεια των εθνικών συνόρων να εγγυηθεί και την εσωτερική ασφάλεια και επιπλέον δήλωσε ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο αίτημα» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τον υπουργό «να διευκρινίσετε τι εννοούσατε όταν λέγατε ότι το υπουργείο εθνικής άμυνας θα εγγυηθεί την εσωτερική ασφάλεια και να ανακαλέσετε».

ΣΥΡΙΖΑ: Να διαψεύσει τον υπουργό ο Μητσοτάκης

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναφέρει:

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πριν λίγες μέρες πάγωσε μόνος του για δύο ώρες τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέχρι να τον συνεφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα μας ενημέρωσε πως έχει λάβει εντολή ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια!

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι την τελευταία φορά που ο στρατός «μεριμνούσε» για την εσωτερική ασφάλεια και να έχει ξεχάσει, αλλά τώρα οφείλει να πει ξεκάθαρα:

Έχει δώσει ο ίδιος τέτοια εντολή στον Υπουργό του, όπως ανατριχιαστικά ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή;

Εάν ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά.

Εάν όχι, να τον διαψεύσει το γρηγορότερο, γιατί παρόμοιες δηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία μας.»