Ο κ. Τζανακόπουλος είχε καλέσει τον υπουργό «να διευκρινίσετε τι εννοούσατε όταν λέγατε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα εγγυηθεί την εσωτερική ασφάλεια και να ανακαλέσετε», ενώ και ο ΣΥΡιΖΑ, με ανακοίνωσή του, χαρακτήριζε «ανατριχιαστική» την αναφορά.

Μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F-16, των Mirage και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο υπερψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Παπαγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι η αναφορά του είχε σχέση με το μεταναστευτικό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, ενώ τα σώματα ασφαλείας την εσωτερική ασφάλεια στη χώρα, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

«Εκτιμούμε πως η κατάσταση όπως εξελίσσεται, αποτελεί δυνητική απειλή για την ασφάλεια της χώρας, όχι ότι θα την αντιμετωπίσει ο στρατός».

Υπενθύμισε δε, στην αξιωματική αντιπολίτευση, ότι ο κυβερνητικός συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος, είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2015 ότι «ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».