Το ενδιαφέρον, πέραν του θέματος και της συγκυρίας, προκύπτει και από τη σύνθεση των ομιλητών. Πέραν του ίδιου του κ. Βενιζέλου, ο οποίος γνωρίζει καλά τα θέματα του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, ενώ έχει χρηματίσει και υπουργός Εξωτερικών, στο πάνελ θα είναι και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία γνωρίζει άρτια τις κινήσεις της Τουρκίας και διατηρεί και προσωπικούς διαύλους επικοινωνίας με τη γείτονα. 

Παρών, επίσης, θα είναι ο Παύλος Αποστολίδης, άλλοτε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών επί Θεόδωρου Πάγκαλου στην κυβέρνηση Σημίτη, ο οποίος από το 1999 ως το 2004 χρημάτισε διοικητής της ΕΥΠ. Πρόκειται για ένα πρόσωπο-έκπληξη που δεν μιλάει πολύ, ενώ γνωρίζει άρτια την Τουρκία και έχει χειριστεί γύρους διαπραγματευσεων με τους γείτονες. Τη σύνθεση του πάνελ των ομιλητών συμπληρώνει ο πολύπειρος Γιώργος Σαββαϊδης, πρέσβης επί τιμή και άλλοτε Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ. Μάλιστα, ο κ. Σαββαϊδης ήταν αυτός που χειρίστηκε και την προσφυγή της τότε ΠΓΔΜ στη Χάγη μετά το Βουκουρέστι. 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος γνωρίζει άρτια τα διπλωματικά και πολιτικά παρασκήνια.