Την απαλλαγή του Δήμου Σαλαμίνας, από το υπέρογκο χρέος του ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ομιλία του για τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του εορτασμού αλλά και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. 

Εκεί, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε πως «στον ιστορικό δήμο της Σαλαμίνας λύνουμε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο ένα τεράστιο πρόβλημα που τον βασάνιζε για πολλά χρόνια. Απαλλάσσουμε τον Δήμο Σαλαμίνας -κατόπιν σχετικών συζητήσεων που υπήρξαν σήμερα το πρωί με τον δήμαρχο της Σαλαμίνας και εκπροσώπους της ΕΥΔΑΠ, και με την κάλυψη του υπουργείου Εσωτερικών -από ένα χρέος 2,4 εκατ. ευρώ. 

Και έτσι ο Δήμος Σαλαμίνας τίθεται εκτός κάθε είδους μνημονιακής επιτήρησης και είναι ελεύθερος και ισχυρός να μπορέσει να κάνει τους δικούς του προγραμματισμούς, τα δικά του έργα και να υποδεχθεί σπουδαίες πράξεις και αποφάσεις αλληλεγγύης, όπως αυτή  που εξέφρασε νωρίτερα η κυρία Βαρδινογιάννη».