Μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2020, ο Θοδωρής Σκυλακάκης, ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, εξαιτίας της «καλύτερης εισπραξιμότητας που υπήρξε φέτος για τους φόρους ακίνητης περιουσίας». 

«Μόνο στον ΕΝΦΙΑ είχαμε βελτίωση κατά 110 εκατ. περισσότερα. Δεν χρειάζεται να επιβάλλεται νέος φόρος και του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα» τόνισε ο Θοδωρής Σκυλακάκης. 

Ο υφυπουργός Οικονομικών, απάντησε με αυτόν τον τρόπο στον πρώην υπουργό Επικρατείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Φλαμπουράρη, που μίλησε για φορολογική λαίλαπα της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αθέτησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μείωση φόρων.

Όπως τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, οι συνολικοί φόροι για την ακίνητη περιουσία μειώνονται κατά 6 εκατ. ευρώ, παρά τη μείωση κατά 205 εκατ. του ΕΝΦΙΑ. Όπως συμπλήρωσε ο υφυπουργός, φέτος υπήρξε καλύτερη εισπραξιμότητα στον φόρο ακίνητης περιουσίας και ενώ ο αρχικός στόχος για τους συνολικούς φόρους ήταν 2,805 δισ. πριν την εξαγγελία για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο τελικός στόχος είναι στα 2,799 δισ. ευρώ.