Σύμφωνα με την κα Αυγέρη Οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης επί μήνες ζητούν την επίλυση του προβλήματος χωρίς, όπως σημειώνεται να παίρνουν απάντηση.

Στην ερώτηση της προς τον αρμόδιο Υπουργό η κα Αυγέρη σημειώνει: «Η έλλειψη των παραπάνω υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη έχει ως συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία για ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού.

Συνταξιούχοι από τη Μακεδονία και τη Θράκη αναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Αθήνα για την επίλυση ζητημάτων, όπως η καταβολή χρημάτων για τα έξοδα κηδείας συγγενικών τους προσώπων, ακόμη και χρημάτων για την αγορά γυαλιών οράσεως!

Οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης και πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες και την κοινωνική ασφάλιση».

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης, με ερώτησή της προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητά «την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα της επαναλειτουργίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους της Θεσσαλονίκης και του Γραφείου Επικουρικού Ταμείου».