Η κατάθεση του προϋπολογισμού όμως έφερε την αντιπαράθεση στο… κόκκινο με την αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο να υποστηρίζει πως η ΝΔ δεν τηρεί όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, αλλά πλέον ζητάει… απευθείας «αναμέτρηση» όσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμα που η τωρινή κυβέρνηση υποστήριξε πως παρέλαβε από την προηγούμενη.

Όπως έλεγαν από την Κουμουνδούρου πολλά στελέχη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του επιτελείου του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη πως η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε δημοσιονομικό κενό 396 εκατ. ευρώ, δήλωση η οποία επαναλαμβάνεται κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, να ζητάει μέσω επιστολή που απέστειλε στον κ. Σταϊκούρα να γίνει σήμερα Τρίτη μια συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να εξεταστούν όλα τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντίστοιχες επιστολές θα αποσταλούν στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους Βουλής και στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ώστε να γνωμοδοτήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα» όπως σημείωναν από την Κουμουνδούρου.

Στο… κάδρο και η αυθαιρεσία αστυνομικών

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώνονται στον προϋπολογισμό με την σημερινή και την αυριανή ημέρα να είναι ιδιαίτερα σημαντική για το συγκεκριμένο θέμα, όμως παράλληλα «σηκώνουν» και θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και πιο συγκεκριμένα τα κρούσματα αυθαιρεσίας που επιδεικνύουν αστυνομικοί το τελευταίο διάστημα.

Αφού 68 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη μετά τα γεγονότα κατά τη διάρκεια προσαγωγών μετά την πορεία στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, χθες ένα ακόμα περιστατικό ήρθε στη Βουλή αυτή τη φορά από τον βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος αναφέρθηκε στην καταγγελία πως αστυνομικοί ανάγκασαν κοπέλα να βγάλει το παντελόνι της στη μέση της Πατησίων, ένα περιστατικό που όπως σημείωναν από την Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να το αφήσουν να περάσει χωρίς να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.  

Τέλος, στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρονταν και στην απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει την ενίσχυση προς τον Τύπο το 2019, σημειώνοντας πως ένα σχέδιο που είχε αρχικά εκπονήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιες μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις από την μεριά της τωρινής κυβέρνησης έγινε «όργανο» για αν ενισχυθούν ακροδεξιά μέσα.

Σημείωναν μάλιστα χαρακτηριστικά πως στο άρθρο 4 της αρχικής ΚΥΑ αναφερόταν ρητά ότι η ύλη των εφημερίδων που δικαιούνται επιδότησης πρέπει να μην θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να μην εισάγει η προάγει διακρίσεις βάσει φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, εθνικότητας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.