Με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας, τίθεται ζήτημα για τον μεταπτυχιακό τίτλο που φέρεται να έχει αποκτήσει ο υφυπουργός από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Στο βιογραφικό του υφυπουργού, πάντως, αναφέρεται ρητά ότι «το 2008 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ (National Defense University - NDU) στην Ουάσιγκτον και αποφοίτησε ως Διακεκριμένος Απόφοιτος αποκτώντας MBA στις «Στρατηγικές Ασφαλείας».

Σύμφωνα με πηγές κοντά στον κ. Στεφανή, πάντως, αυτός είναι ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών του από το National War College που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον (φωτό). Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά ιδρύματα οσον αφορά τις αμυντικές σπουδές, με αποφοίτους που περιλαμβάνουν τον Κόλιν Πάουελ, τον πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, τον Τζον Μακ Κέιν και πολλούς άλλους. 

Όσο για την αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ που επικαλείται η εφημερίδα, αυτό δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου κάποιος να διοριστεί σε υπουργική θέση. 

Εντός της ημέρας, περαιτέρω απαντήσεις θα δώσει και ο ίδιος ο κ. Στεφανής, ο οποίος βρίσκεται στη Σάμο.

Στεφανής: Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν

«Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την Πατρίδα μας θέματα» δήλωσε σχετικά ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου (επισυνάπτονται). 

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων.  Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο.  Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου.  Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού» καταλήγει η δήλωση του υφυπουργού Άμυνας.