«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων» έγραψε στο twitter.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί, το ίδιο είχε πει και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

«Μια ομάδα συνδικαλιστών εκβιάζει την κυβέρνηση και ταλαιπωρεί 1,5 εκατομμύριο πολίτες που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι προωθείται άμεσα νομοθετική διάταξη με την οποία θα ορίζεται προσωπικό ασφαλείας για να εκτελούνται τα πρωινά και τα βραδινά δρομολόγια.

Ο κ. Καραμανλής, μανέφερε ότι «Η στάση εργασίας στο Μετρό έγινε διότι 21 υπάλληλοι από ανόργανες θέσεις μεταφέρθηκαν σε λειτουργικές θέσεις, για τις οποίες είχαν προσληφθεί. Αρνούνται 21 άνθρωποι να «κατέβουν» στις θέσεις που κατείχαν για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό. Βρίσκονταν σε αυτές τις θέσεις, παρατύπως είχαν μεταφερθεί 200 άτομα σε θέσεις γραφείου».

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών προανήγγειλε ότι «Αυτό που θα κάνουμε άμεσα, είναι μια νομοθετική διάταξη με την οποία θα ορίζεται προσωπικό ασφαλείας για να εκτελούνται τα πρωινά και τα βραδινά δρομολόγια, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες».