Μετά την περίπτωση Διαματάρη, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία για τις σπουδές του στο βιογραφικό του, ήρθε στην επιφάνεια και το βιογραφικό του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, το οποίο όπως φαίνεται δεν ανταποκρίνεται επακριβώς στην πραγματικότητα.

Μάλιστα, όπως έλεγαν στην Κουμουνδούρου το φαινόμενο «δεν σταματά εκεί και θα προκύψουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις», αφήνοντας να εννοηθεί πως «χτενίζουν» τα βιογραφικά των στελεχών της κυβέρνησης και πως έχουν προκύψει κι άλλα στοιχεία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως, είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν στην περίπτωση του Αλκιβιάδη Στεφανή, ζητώντας την απομάκρυνση του, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό από ένα μέρος της κυβέρνησης να ψεύδεται όσον αφορά τις σπουδές που έχει κάνει. Σημείωναν μάλιστα, πως το θέμα δεν είναι αν κάποιο στέλεχος έχει σπουδάσει ή έχει κάνει μεταπτυχιακό σε κάποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, αλλά πως δεν μπορεί η εξαπάτηση και τα fake βιογραφικά να αντιμετωπίζονται ως ασήμαντα γεγονότα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα συνεχίσουν μάλιστα να ζητούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει θέση στο ζήτημα του κ. Στεφανή, τονίζοντας πως το να ψεύδεται ένας υπουργός στο βιογραφικό του σε οποιαδήποτε άλλη Δυτική προηγμένη χώρα θα αποτελούσε μέγα σκάνδαλο.  

Όπως σημείωναν μάλιστα χαρακτηριστικά για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα: «Ο κ. Πέτσας και οι «κύκλοι» του διεκδικούν με αξιώσεις το ρεκόρ του εκπροσώπου που καλύπτει υπουργούς με πλαστά βιογραφικά πιο γρήγορα από τη σκιά του. Πριν λίγες μέρες για τον κ. Διαματάρη έκανε λόγο για «παρερμηνεία». Σήμερα, για τον κ. Στεφανή δεν λέει κουβέντα για το απλό σεμινάριο που «βάφτισε» MBA στο βιογραφικό του και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Το πρόβλημα δεν είναι αν ο κ. Διαματάρης ή ο κ. Στεφανής έχουν πτυχία. Το πρόβλημα είναι το ψέμα και η εξαπάτηση που έχει γίνει η δεύτερη φύση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Και εν τέλει, το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που επιβραβεύει την απάτη και τα πλαστά βιογραφικά».